Mútua Terrassa obre un edifici docent de 1.000 m²

Mútua Terrassa ha invertit 973.705 euros en un nou edifici docent d'uns mil metres quadrats de superfície. L'equipament, que està situat, al número 39 del carrer Sant Antoni, cantonada amb Sant Cristòfol, té una capacitat per a més de 350 alumnes i disposa de 13 sales destinades a la formació: una sala d'actes amb capacitat per a 153 persones i 12 sales més. A la primera planta, hi ha cinc aules polivalents equipades amb ordinador, projector i pissarra i una aula d'idiomes per a vuit persones. A la segona planta, s'han habilitat dues sales d'estudi per a una desena de persones, una sala d'informàtica amb 13 ordinadors, una sala tipus màster amb capacitat per a trenta persones i dues aules docents.

El president de Mútua Terrassa, Faust San José, va subratllar ahir durant la inauguració que «el valor simbòlic» de l'edifici docent «ultrapassa abastament el seu simple valor econòmic» i va remarcar que els resultats que s'hi poden generar «són i seran molt valuosos». Si més no, el Campus Universitari de Salut de Mútua Terrassa, que està adscrit a la Universitat de Barcelona (UB), té cada any un miler d'alumnes. El comissionat per a la coordinació hospitalària de la UB va destacar que Mútua Terrassa s'ha convertit ja en el tercer hospital universitari, darrere del Clínic i Bellvitge. En aquest sentit, la consellera de Salut, Marina Geli, va advertir que «l'única economia que sobreviurà és l'economia del coneixement, perquè nosaltres no podem competir amb salaris baixos». Geli va avançar que «és el moment oportú» perquè els centres hospitalaris liderin projectes de recerca al Vallès.

Posteriorment, la consellera de Salut es va reunir amb el president de la Cambra de Comerç de Terrassa, Marià Galí, i una quinzena d'empresaris relacionats amb el sector de la salut de la demarcació. Galí va recordar que s'està desenvolupant un projecte a Sant Cugat del Vallès i Cerdanyola del Vallès de clúster d'empreses farmacèutiques. A Terrassa i Sabadell, també s'està posant en marxa un clúster de serveis sanitaris, que inclouen els hospitals i les universitats. «Això ha de donar lloc a renovar les potencialitats econòmiques i empresarials de la comarca», va defensar el president de la Cambra de Terrassa. Per la seva banda, Geli va remarcar que la salut «és un sector econòmic de primer ordre a Terrassa i el Vallès».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.