Els viatgers diuen que al «Louis Majesty» es van viure escenes com al «Titanic»

La companyia paga el retorn dels passatgers des de Barcelona al seus països en avió o en autocar

Un dels testimonis més crítics el donava ahir el ciutadà italià Giovani Zanonni, que reclamava que es retiri la llicència al capità per haver descartat la seva entrada a Barcelona i posar rumb a Gènova quan les condicions per a la navegació eren tan dolentes. «Resulta incomprensible que decidís no atracar a Barcelona i seguir navegant cap a Gènova tal com estava el mar», es queixava Zanonni, que coneixia una de les víctimes mortals, de nacionalitat italiana. «L'impacte va trencar vidres i va arrossegar persones. Per això, els ferits tenen molts talls, alguns d'ells molt profunds», afegia. Zanonni compara les escenes viscudes després de l'impacte de l'onada a les posteriors a les de l'accident del Titànic. «Van entrar tres piscines d'aigua!», exclamava.

«No tornaré a agafar un vaixell.» Així de dràstica es mostrava la passatgera alemanya Ursula Keller. Keller va recordar com instants després de l'impacte de l'onada, la tripulació va obligar els passatgers a tancar-se a les seves cabines i es van produir escenes de «pànic», perquè veien que el nivell de l'aigua augmentava dins del vaixell.

Un altre passatger, Ervino Curtis, va catalogar els fets «d'accident dramàtic». «Les dues persones que van morir estaven just davant de les finestres i després del cop de mar les seves cares van quedar completament desfigurades pels vidres», recordava ahir Curtis, que coneixia la víctima italiana. Però els minuts més durs, segons aquest testimoni, van ser quan el fill d'aquesta víctima va anar a buscar el seu pare després de l'impacte de l'aigua. «Preguntava si algú l'havia vist, ja que pensava que havia caigut al mar. Després el va veure mort a terra, amb el rostre destrossat, i es va enfonsar.»

Louis Cruises, propietària del creuer, va anunciar ahir al migdia que finalitzava el viatge, que havia d'acabar el trajecte a la ciutat de Gènova, i que costejava el retorn dels passatgers als seus països. Quinze autocars de l'empresa Julià van traslladar fins a l'aeroport els turistes alemanys i italians, als quals la companyia va noliejar vols xàrter. Per avui està previst que la mateixa empresa destini 12 autocars per traslladar a França els turistes d'aquest país. Els únics passatgers que està previst que continuïn a Barcelona són els dos que van resultar ferits de gravetat en l'accident i que estan ingressats a l'hospital del Mar i a la Vall d'Hebron.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.