Tres mil imatges de les Salines

El consorci Salines Bassegoda, que uneix disset pobles de l'Alt Empordà, ha estat un any fotografiant paratges per promocionar la zona

Fins a tres mil instantànies ha recollit el consorci Salines Bassegoda per promocionar turísticament la zona. Aquesta feina s'ha fet durant el primer any de vida d'aquest organisme que ha de vetllar pel patrimoni de la zona i també per atraure el turisme i mancomunar alguns serveis dels disset pobles que en formen part. Les imatges, que ja es poden trobar al web (http://ca.salines-bassegoda.org) estan georeferenciades, amb la qual cosa el visitant pot saber la ubicació exacta de l'indret damunt del mapa.

De fet, l'objectiu del consorci, ara presidit per l'alcalde de Navata, Jaume Homs, és que els visitants es puguin fer la pròpia guia turística, a través d'un visualitzador de rutes virtual que permetrà escollir els indrets que es volen veure i els que no. «Serà una guia personalitzada», va explicar Homs. De moment, el que sí que es pot usar és el mapa interactiu, que situa no només els llocs més interessants a visitar des del punt de vista paisatgístic, sinó també els que tenen interès pel que fa a la cultura, la gastronomia, l'esport i també i tot els allotjaments, restaurants i zones de spa.

A més d'aquest treball de promoció, el consorci treballa perquè es pugui instal·lar el sistema Wimax a les 17 poblacions i per acostar els ajuntaments als veïns, per exemple amb visors urbanístics que permetin consultar tota la informació cadastral d'una finca i la normativa que l'afecta. També es prepara un catàleg de patrimoni, es treballa en la promoció de les empreses de la zona i s'han senyalitzat millor unes 140 cruïlles problemàtiques de les 33 rutes que es poden fer pels volts de Salines Bassegoda, sobretot amb bicicleta tot terreny.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.