Quino, Tricicle i Krahn obtenen el premi Gat Perich d'humor

Ahir es van fer públics els noms dels guanyadors del la 15a edició dels premis Gat Perich després que dimecres passat es reunís el jurat que els lliura.

El dibuixant argentí Quino, conegut arreu pel personatge de Mafalda i que ja fa molt de temps que no dibuixa, i el grup El Tricicle van ser els dos guanyadors en els respectius apartats d'humor gràfic i humor mediàtic (el jurat va tenir en compte en el cas de Tricicle tant el valor dels seus treballs a escena com en l'aportació a l'humor televisiu).

Com a homenatge pòstum, també rebrà un Gat Perich Fernando Krahn, dibuixant xilè que va arrelar a Sitges, on va morir el 18 de febrer passat. La trajectòria de Krahn es va centrar principalment en l'humor gràfic. Fins a la seva mort, es van poder seguir els seus acudits a les planes de La Vanguardia. També va ser autor de diferents curtmetratges d'animació i va realitzar, al costat de la seva esposa, María Luz Uribe, una extensa producció en el camp del llibre infantil.

El premi Gat Perich és un guardó creat fa 15 anys per premiar els autors que fan de l'humor un vehicle per expressar la seva visió crítica del món, seguint les pautes que va marcar el dibuixant Jaume Perich a qui es va dedicar el premi com a homenatge després de la seva mort.

El premi Gat Perich, impulsat per l'associació Perich sense Concessions, es lliurarà el 17 d'abril vinent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.