L'Ajuntament de Tarragona convoca la dissetena edició del premi internacional de composició musical

L'Ajuntament de Tarragona ja ha convocat la dissetena edició del premi internacional de composició musical Ciutat de Tarragona, dotat amb 12.000 euros. El concurs és obert als compositors de qualsevol nacionalitat, sense límit d'edat, i hi poden aspirar les obres de composició simfònica amb solistes (un màxim de tres) o sense, i amb mitjans electroacústics o sense. Amb tot, en les bases s'aconsella que la durada màxima de les obres no superi els vint minuts. La partitura i la documentació s'han de fer arribar, abans del 14 de juny d'aquest any, a l'Oficina Municipal d'Atenció al Ciutadà de l'Ajuntament de Tarragona (rambla Nova, 59). El veredicte del jurat es farà públic abans del dia 30 de juny del 2010 i està previst que l'obra premiada s'estreni l'any que ve.

La regidora de Cultura de Tarragona, Carme Crespo, apunta que aquest premi pretén «estimular la creació musical, crear un espai de reflexió al voltant de la música contemporània i situar Tarragona com a referent de la composició musical». A més, Crespo destaca que l'estrena de la partitura guanyadora ofereix als ciutadans «la possibilitat de sentir les noves tendències musicals».

En els setze anys que s'ha convocat, al premi s'hi han presentat 2.695 partitures i s'han premiat 22 compositors d'arreu del món. Casualment, en la darrera edició es va premiar l'obra d'un compositor tarragoní, Ramon Humet.

El premi internacional de composició musical va ser creat per l'Ajuntament de Tarragona l'any 1993 i des d'aleshores disposa de l'assessorament musical del mestre Joan Guinjoan. Cada any el jurat està format per especialistes de renom internacional, com ara Helmut Lachenmann, Enrique Franco i Josep Maria Mestres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.