HOQUEI SOBRE PATINS / LLIGA EUROPEA

Patiments fins al final

El Tecnol Reus no pot remuntar el gol inicial dels alemanys fins a 7 minuts de la fi

El Weil ven cara la seva derrota però Caldú i Sandro Bertolucci donen la volta al resultat

El Tecnol Reus va trobar molta més oposició de l'esperada però va aconseguir a Weil am Rhein (Alemanya) l'objectiu de tornar a casa amb la victòria a la butxaca, cosa que li permet continuar amb vida per aconseguir una de les dues primeres places del grup B per classificar-se per la final a sis de la lliga europea. Els locals es van avançar en la primera part, però dos gols de Sandro Bertolucci i un de Xavier Caldú van fer realitat la victòria necessària.

Com s'esperava, l'equip alemany va sortir més envalentit que no pas el Tecnol Reus, que va tenir bones ocasions en l'estic de Mirko Bertolucci, Jordi Garcia –al pal– i Xavier Caldú, que va sortir en l'equip inicial tot i no haver disposat de minuts contra el Lloret a casa per decisió tècnica de l'entrenador. Desgraciadament, va ser en el minut cinc quan la parella arbitral va xiular una falta directa favorable als locals després d'ensenyar una targeta blava al Negro Páez que Max Bross va saber transformar en el primer gol del partit. Tot i el gol en contra, els roig-i-negres no es van voler quedar enrere i van mirar d'anivellar el resultat immediatament, però les bones parades de Daniel Dietrich van impedir un gol. La fortuna no va fer costat al Reus, que va tenir oportunitats per igualar i capgirar el resultat, però la bola només es va passejar davant la porteria, sense entrar. Però el Weil no només es va dedicar a defensar el botí, sinó que va sortir al contraatac i va generar perill que Trabal va saber desfer. Amb aquest 1-0 es va arribar al descans.

L'aturada entre la primera i la segona part va servir al Tecnol Reus per recordar que la victòria era necessària i imprescindible per arribar bé a l'última jornada. És per això que els roig-i-negres van agafar el fil que havien deixat abans del descans i van continuar insistint per fer el gol desitjat. I la recompensa va arribar en el minut 28, gràcies a Sandro Bertolucci, que va aprofitar una rematada anterior del Negro Páez. Després de l'empat tan merescut, el Reus va continuar insistint buscant la remuntada, i va disposar d'un penal que Molet no va poder transformar. Els minuts van anar passant i no arribava el gol, mentre que el Weil es fregava les mans en vista de la possibilitat d'estrenar-se en aquesta fase i, a més, fer-ho contra l'actual campió de la lliga europea. A deu minuts del final els locals van disposar d'un penal, ben aturat per Trabal, però, va ser Caldú qui va resoldre el problema amb l'1-2 (43'). Aquest gol va ser vital per als roig-i-negres, que es van treure un pes de sobre. Ja en els darrers instants, i tallant d'arrel qualsevol ocasió dels locals, Sandro Bertolucci va materialitzar l'1-3 definitiu.

WEIL
1
TECNOL REUS
3
WEIL:
Dietrich, Wörner, Wenger, Werner i Bross –equip inicial–, Sirak, Guedelha, Lain i Kaul.
TECNOL REUS DEPORTIU:
Trabal, Negro Páez, Jordi García, Caldú i Mirko Bertolucci –equip inicial–, Sandro Bertolucci, Molet i Casanovas.
1-0 (5') Bross, de falta directa. 1-1 (28') Sandro Bertolucci. 1-2. (43') Caldú. 1-3 (48') Sandro Bertolucci.