Efemèrides

1888. Frederic III, emperador efímer.

Mort Guillem I de Prússia, el seu fill Frederic III va pujar al tron prussià i alemany per només 99 dies. Frederic va ser educat en la rígida cort prussiana, però, arran del seu matrimoni amb la princesa reial Victòria d'Anglaterra, es va estimar més optar per la ideologia liberal i parlamentària del país de la seva esposa. L'any 1887, el doctor Morell MacKenzie li va diagnosticar un càncer de laringe, però quan era a punt d'intervenir-lo quirúrgicament, els seus pares i els seus tres fills van evitar l'operació que li hauria salvat la vida, adduint que el cirurgià era anglès i no alemany. El dia 15 de juny, Frederic III moria a Potsdam.

1669.

L'erupció del volcà Etna, a l'illa de Sicília, arrasa part de la ciutat de Catània i provoca la mort de més de 20.000 persones.

1836.

El ministre d'Hisenda, Juan Álvarez i Méndez, dit Mendizábal, decreta la confiscació i venda dels béns de les congregacions i els ordes religiosos d'Espanya.

1908.

La mort de 129 dones, que reclamaven la igualtat de drets laborals amb els homes, en l'incendi d'una indústria tèxtil de Nova York, va donar origen al Dia de la Dona Treballadora.

1965.

El president dels EUA, Lyndon B, Johnson, envia els primers marines a Vietnam i comença una guerra que va durar deu anys.