Necrològiques

Josep Maria Cànovas Mussons

Amic, veí del barri vell i agent immobiliari

Ahir el diari ens va donar la notícia. En Josep Maria, fill de la Gestoria Cànovas, ens va deixar després de dies de lluita i patiment. Fa uns mesos encara vaig parlar amb ell de casualitat. Va dir-me que era a Barcelona amb la seva germana, i vàrem parlar de “can Cànovas”; per a mi és tot un referent, ja que havien tingut les oficines al cor del Barri Vell, concretament a la plaça del Correu Vell; per nosaltres, de petits, el carrer de la Força n. 1, i donava fins a les Ballesteries al damunt de la confiteria Lleona.

Durant anys, els treballadors van ser clients de casa en Josep Maria. Era jove, i jo, una nena. Després, l’octubre del 1961 es traslladaren a Jaume I, 46, on hi ha la Cambra de Comerç, i després van passar a Diputació, 2, i així anar creixent fins a arribar als 150 anys d’història i ser una de les més antigues de l’Estat espanyol.

En Josep Maria estava jubilat i resulta que vàrem ser veïns uns tres anys a Vista Alegre. Quan ho va descobrir va tenir una alegria. Ell sempre va tenir un tracte molt afable amb tothom. Parlar de “can Cànovas” era un mot habitual quan et referies a ells. És una empresa d’un tracte molt familiar amb els treballadors. Diria que fins i tot els treballadors semblaven escollits; en algun cas hi han treballat més d’un membre de la mateixa família. El seu pare no el vaig conèixer, però sí el seu oncle, el senyor Joaquim, persona d’una gran amabilitat. Per al personal dir que treballaves a “can Cànovas” era com una targeta de garantia. La gestoria en aquests moments crec que és portada pel seu germà Vicenç.

En Josep Maria va ser amb qui vàrem tenir tracte quan vàrem anar a viure a Palau. La mare sempre deia que ell va ser un dels instigadors, ja que pel fet d’haver tingut la gestoria en aquell indret era un bon client i amic de casa.

Avui, a les 11 del matí, a la parròquia de Santa Maria de Cadaqués, se celebraran els funerals per acomiadar aquest gironí que tant estimava aquest indret de la nostra estimada Costa Brava, Cadaqués.

Descansi en pau.

*Filla dels fundadors de la desapareguda Granja Mora

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia