Girona Jazz Project rep un premi pel projecte amb Klein i publica el disc «El camino»

Avui recollirà el premi Enderrock al millor grup de jazz

«El disc es titula El camino, com una de les composicions de Klein que hem gravat, però el títol també representa en certa manera el camí que hem seguit junts amb ell, des que vam presentar el projecte conjunt al Festival de Jazz de Girona, passant per la gira posterior, la gravació del disc i ara el premi», explica Francesc Ubanell, un dels promotors de Girona Jazz Project, juntament amb Adrià Bauzó i Xavi Molina. El disc, que inclou mitja dotzena de composicions de Klein, es va gravar en directe, durant només dos dies d'enregistrament i dos de mescles, el juny passat als estudis 44.1 d'Aiguaviva. La gravació del disc ha estat possible gràcies a un ajut a la creació (3.000 euros) de l'Ajuntament de Girona. Girona Jazz Project també té el suport econòmic de la Fundació Privada Miquel i l'empresa Frillémena. No és fàcil mantenir activa una formació com Girona Banda Band, que mou entre disset i vint músics. «Tots som músics professionals i, en canvi, tenim unes condicions de treball horribles. Fem això perquè ens agrada, però també ens hi volem guanyar la vida», afirma Ubanell. Per això, Girona Jazz Project forma part des del primer moment de la nova associació de big bands catalanes, que com a orquestres «modernes» reclamen de l'administració un tracte semblant al que reben les orquestres clàssiques.

Girona Jazz Project també va estrenar amb Klein a l'últim Festival de Cadaqués un concert basat en la música d'Albéniz, que es va gravar en directe i que també es voldria portar de gira. Mentre gaudeix del premi Enderrock («És la primera vegada que el jazz gironí es posa en el mapa»), Girona Jazz Project continua la seva política de treballar només amb música d'autors vius i totalment implicats en el projecte, i el 9 de maig estrenarà a l'Auditori de Girona la seva col·laboració amb el saxofonista i director Bob Mintzer, tota una institució del món de les big bands.

Cartell finalista dels premis Laus

El cartell de l'última edició del Festival de Jazz de Girona, dissenyat per l'equip creatiu Nifava (Miquel Amela i Ferran Rodríguez), ha estat seleccionat com a projecte finalista dels prestigiosos premis Laus, en la categoria gràfica i comunicació d'administracions públiques. Els premis Laus, que aquest any arriben a la 40a edició, estan organitzats per ADG-FAD, conjuntament amb la Diputació i l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. Els premis es faran públics el maig vinent.

El cartell de Nifava per al festival jugava amb un concepte molt vinculat al jazz: la improvisació. A través de tonalitats fúcsies, que rememoren les llums de neó dels clubs de jazz, l'escriptura comença ordenadament, però de sobte el teclat de l'ordinador s'allibera a partir de la paraula «jazz» i el resultat és una successió caòtica de lletres improvisades, que al final tornen a l'ordre («de Girona»).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.