Investiguen un regidor de Sant Feliu per assetjament psicològic a treballadors de l'Ajuntament

El departament de Recursos Humans de l'Ajuntament de Sant Feliu ha registrat una queixa per insults de Pere Luque, regidor a l'oposició, cap a una treballadora del consistori. Segons un informe que s'ha redactat des de la mateixa àrea, i al qual ha pogut tenir accés El Punt, l'actuació d'aquest regidor no només és «irrespectuosa» sinó que «està contemplada en les actuacions definides en el protocol d'assetjament sexual i psicològic» de l'Ajuntament. El regidor encarregat de Recursos Humans, Juanjo García, ha confirmat l'existència d'aquesta investigació.

L'informe explica que el 19 de març el regidor Pere Luque va dir «en veu alta» a una treballadora que «des que treballava a l'Ajuntament estava grassa». Segons l'informe, el regidor hi va afegir que «en dues setmanes trauria el fuet i posaria tothom a ratlla». Però la descripció dels fets continua explicant que mentre la treballadora afectada sortia Pere Luque va fer-li el mateix comentari un altre cop i també «en veu alta». Aquesta vegada la treballadora va respondre al regidor «que s'havia aprimat sis quilos». Tanmateix, va insistir-hi encara un tercer cop, afegint-hi que «al cap de dues setmanes tothom aniria marcant el pas».

Multa pel mòbil


D'altra banda, segons un informe de la policia local de Sant Feliu, el 22 de març una agent va veure Luque parlant pel mòbil al cotxe. Quan s'hi va dirigir per posar-li la sanció i demanar-li «respectuosament» que el regidor signés la multa, aquest li va dir: «D'aquí a deu dies seré jo qui controlarà el que fas.» Aquesta afirmació la va fer davant d'un testimoni, company de l'agent policial. I al cap d'uns moments va utilitzar uns termes semblants amb el superior d'aquella oficial.

Pere Luque comenta que «aquest govern vol morir matant» i que els comentaris que va fer a aquesta treballadora els va fer «de manera carinyosa», perquè fa «més de vint-i-cinc anys que la conec». Pere Luque va mantenir ahir contacte amb aquesta treballadora de l'Ajuntament, amiga seva, i ha explicat a aquest diari que «ella només va fer un comentari en clau d'anècdota». Segons l'opinió de Pere Luque, aquesta treballadora «ha rebut pressions a l'hora de fer l'informe». En aquest sentit, també manifesta que l'agent de la policia local que li va posar la multa «també rep pressions, ja que està pendent d'aprovar les pràctiques». Pere Luque va carregar fortament contra l'actual govern de Sant Feliu «per la seva actuació abans no se'n vagin al carrer».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.