Efemèrides

Efemèrides

1863.

La Metropolitan Railway va inaugurar el metro de Londres, el primer ferrocarril subterrani del món que entrava en servei. Pocs mesos després, ja transportava diàriament uns vint mil passatgers. El 13 de juny del 1864, la Hammersmith & City Railway va obrir una altra línia entre Hammersmith i Paddington, i un any més tard, la Metropolitan Railway en va assumir el servei. Amb el temps, es va passar d’un traçat interior a un d’exterior al voltant de Londres.

1429.

Creació de l’anomenat orde del Toisó d’Or, amb motiu de la boda de Felip el Bo de Borgonya amb la princesa Isabel de Portugal.

1715.

Apareix la primera pintada comptabilitzada al Principat, a la paret exterior de la presó de Barcelona: “Tot Catalunya és habitacle de presidi”.

1941.

Neix la Societat de Nacions en entrar en vigor el Conveni de la Societat de Nacions que van ratificar 42 països el 1919. Després del que va suposar la Primera Guerra Mundial, hi ha la por d’una altra guerra. Amb el propòsit de posar fi a totes les guerres sorgeix precisament la Societat de Nacions, per resoldre les crisis internacionals i prevenir la repetició de la barbàrie.

1941.

Signatura a Moscou del pacte germano-soviètic que estableix i delimita les noves fronteres entre els dos països.

2001.

L’actriu Jeanne Moreau es converteix en la primera dona que esdevé membre de ple dret de l’Acadèmia de Belles Arts de França.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia