Les Guineuetes premien el millor de les arts escèniques badalonines

Un emotiu homenatge a Margarida Xirgu va precedir l'entrega de guardons

La Guineueta honorífica se la va emportar en aquesta ocasió l'actor badaloní Jordi Dauder, que va agrair el premi a través d'un vídeo, ja que compromisos professionals li van impedir ser a Badalona dissabte a la nit. Dauder està immers en la gira del muntatge Après moi, le déluge, un text de la badalonina Lluïsa Cunillé, que l'actor interpreta juntament amb Vicky Peña i que es podrà veure del 14 al 25 d'abril al Teatre Lliure. Mentre l'exdirector del Teatre Zorrilla i membre de l'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya, Andreu Solsona, recollia el premi, Dauder era al Teatre Principal de Vitòria. Ben aviat tornarà a Badalona per agrair personalment el premi als Amics del Teatre Zorrilla, organitzadors de la Nit de les Guineuetes.

El president de l'entitat, Jaume Arqué, confessa que el panorama de les arts escèniques badalonines «no és gaire encoratjador i prova d'això és que els grups de teatre cada cop estrenen menys muntatges». Tot i això, el jurat de les Guineuetes va trobar algunes propostes mereixedores de ser reconegudes. Els premis van anar a parar a la secció dramàtica del Círcol Catòlic, per la representació de Chicago; al grup de gospel Sentits, per la seva trajectòria i pel concert En clau de gospel; al percussionista badaloní Aleix Tobias; a l'Associació Cultural de Poesia Pont del Petroli, en reconeixement a la seva tasca i per l'organització dels cicles Poesia i Cia al Zorrilla, i al Casal Cívic de Pomar, per l'organització de la Mostra de Teatre Jove de Badalona.

La Guineueta al millor espectacle vist al Teatre Zorrilla l'any 2009, escollit mitjançant votació popular, va ser per a La maternitat d'Elna, premi que va recollir la intèrpret Rosa Galindo.

La primera part de la vetllada al Teatre Zorrilla la va omplir un emotiu homenatge a l'actriu Margarida Xirgu, en què es van llegir cartes personals que ella havia escrit i en què també es van recordar detalls de la seva biografia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.