Les processons més importants del Baix Llobregat es fan el divendres sant

La confraria 15+1 inverteix 80.000 euros per millorar els passos que sortiran a l'Hospitalet

La confraria 15+1, de caràcter laic i organitzadora de les processons que apleguen més assistents de tot Catalunya, ha invertit 80.000 euros en diverses millores. Segons explica el president de la confraria, Miguel Herrero, les millores s'han dut a terme: «Perquè ens ho mereixem després del 2009, que a causa del temps va ser el pitjor any, i perquè ja tocava.» Entre altres modificacions, s'han substituït, a les processons nocturnes, les espelmes per ciris de llum amb bateries elèctriques, s'ha fet nou el pas del Jesús Natzarè i s'ha ampliat el nombre de portants, que passa de 28 a 40. Aquests ho tindran més fàcil per transportar el pas amb els nous respiradors, fets de malla fina. La Verge dels Remeis, que sortirà diumenge de Resurrecció, s'ha renovat i la centúria romana estrena vestuari. En total, la confraria treu al carrer nou passos durant la Setmana Santa. El divendres sant començarà la primera processó a dos quarts de nou del matí a la plaça de la Bòbila. Desfilaran el Crist Natzarè i la Verge dels Dolors. El Crist de l'Expiració sortirà a les nou del vespre de la seu de la confraria, al carrer Molí.

A Castelldefels, la Germandat del Crist de la Pau celebra el 25è aniversari. Té un origen similar a la confraria 15+1 de l'Hospitalet, en què la nostàlgia per les processons andaluses va ser el detonant de l'organització de processons. Aquesta germandat va néixer el 1985 i des de llavors treu al carrer, el Divendres Sant, el Jesús Natzarè, el Crist de la Pau i la Verge de la Pau. El seguici sortirà a dos quarts de set de la tarda del carrer Doctor Marañón, i els passos entraran a l'església de Santa Maria cap a dos quarts d'onze.

A Sant Vicenç dels Horts sortirà una desfilada d'Armats a dos quarts de cinc de la tarda del casal parroquial, i a les sis de la tarda es començaran a representar les 14 escenes de l'Auto Sacramental a l'església de Sant Pere Màrtir. Aquests actes culminaran amb la processó del Silenci, que sortirà de l'església de Sant Pere Màrtir a les nou del vespre amb el Sant Crist acompanyat de set passos.

Seguici a Barcelona

R.M.B.

A Barcelona, la processó del divendres sant transcorrerà al llarg de la tarda pels carrers de Ciutat Vella. La Confraria de Natzarens del Nostre Pare Jesús del Gran Poder i Maria Santíssima de l'Esperança Macarena traurà dos passos a partir de les cinc de la tarda de l'església de Sant Agustí, a la plaça del mateix nom que toca al carrer Hospital. El Jesús del Gran Poder i la Maria Santíssima de l'Esperança Macarena desfilaran, entre altres passos, per la Rambla, el carrer Santa Anna, el Portal de l'Àngel, la plaça Nova, el carrer del Pi, i el carrer Hospital. Cap a dos quarts d'onze està prevista l'entrada dels passos a la plaça de Sant Agustí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.