Veïns i comerços s'oposen a la possible supressió d'aparcaments a Pep Ventura

L'Ajuntament garanteix l'estacionament però el condiciona al perllongament d'un carril bus i d'un de bici

Una cafeteria, un supermercat o un conegut negoci de restauració. Tots tres fa anys que conviuen amb les obres de perllongament de la línia 2 del metro cap al centre de la ciutat i, ara que els treballs estan gairebé acabats, l'actual urbanització d'un tram del carrer de Francesc Macià on hi ha els negocis els ha deixat força preocupats. Fa una setmana un grup d'operaris encarregats d'aquests treballs va pintar sobre la calçada unes franges blanques que donen a entendre que s'hi prohibia l'aparcament. Una intervenció que, en total, suposa l'eliminació d'una cinquantena de places que sí que estaven garantides en l'anterior configuració d'aquest cèntric vial. Després d'uns quants dies de neguit veïnal i comercial per les conseqüències d'aquesta actuació, la regidoria d'Urbanisme de l'Ajuntament de Badalona va reconèixer ahir al migdia que aquesta senyalització ha estat incorrecta. «Pintar la zona de color blanc ha estat un error, perquè ha provocat confusió. Hauria estat més hàbil fer-ho de color groc o aplicar alguns rètols de provisionalitat. El que fos per deixar clar que això només ha estat una reserva d'espai i que a partir de demà [avui per al lector] farem el que toqui per permetre l'estacionament», va explicar ahir el cap de serveis de projectes de la regidoria, Pere Vegué. D'aquesta manera, en els pròxims dies es permetrà aparcar a l'illa creada, generant prop d'una cinquantena de places.

Aparcament de moment

Amb tot, el representant consistorial va matisar que el fet que ara es permeti aparcar no és sinònim que es pugui fer per sempre. En aquest sentit, Vegué va indicar que aquesta decisió dependrà, en gran manera, de si s'opta o no per allargar fins a l'Illa Central el carril bici que ara mor a la plaça de Pep Ventura i el carril bus que s'ha habilitat al llarg del carrer de Saragossa mentre duren els treballs per fer arribar la línia 2 de metro al centre de Badalona. El consistori, però, no va precisar quan es prendran aquestes decisions, en les quals també haurà d'influir el projecte de reurbanització del mateix carrer de Saragossa, una actuació ja pressupostada amb un cost d'1,1 milió d'euros i que pot dur-se a terme aquest mateix any.

En conèixer la posició de l'Ajuntament en aquesta problemàtica, tant els veïns com els comerciants de la plaça de Pep Ventura i del barri del Progrés van reiterar ahir la seva preocupació pel fet que s'acabi prohibint l'aparcament en aquest punt. En aquest sentit, tant el president com el vicepresident de l'associació veïnal Pep Ventura-Illa Fradera, Àngel Segura i Arturo Setó, van mostrar la seva «incredulitat perquè després de quatre anys d'obres» encara es vulguin suprimir aquests aparcaments. De fet, tots dos consideren que al barri «ja s'han eliminat prou llocs» recentment i per això exigeixen que no es perdin aquestes places en detriment d'un carril bici «que ningú utilitza». Per la seva banda, la representant dels botiguers del barri del Progrés, Mirta Àlvarez, va expressar ahir la seva disconformitat amb l'actuació a la zona. «Tot plegat és l'enèsim despropòsit que s'ha comès en l'obra, que fa anys que ja dura i de la qual molts comerços estem tips. No podem renunciar a l'aparcament i menys si és en favor d'un espai sense utilitat o d'un carril bici que ningú utilitza», va resumir.

Crítiques de l'oposició

Fa uns dies els grups municipals del PP i d'ICV-EUiA també van criticar l'eliminació d'aquesta zona d'estacionament «per convertir-la en un espai sense utilitat, en un barri amb greus deficiències d'aparcament en què s'han eliminat els que hi havia sense que s'hagi ofert cap alternativa gratuïta», segons afirma el PP. «On han de deixar els vehicles el veïnat i la clientela dels comerços de la zona?», es preguntaven en aquest sentit els ecosocialistes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.