El 70% de les empreses gironines no són productives perquè no usen les TIC

El 70% de les empreses gironines no són productives perquè no utilitzen les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), segons un estudi de l'Observatori de Tecnologies de la Informació i la Comunicació de Girona. El president de l'Associació d'Empreses de Noves Tecnologies de Girona, Joan Ribas de Pouplana, va explicar ahir que és una «situació crítica» ja que hi ha una vinculació directa entre l'ús de les noves tecnologies i la productivitat en les empreses. Els únics sectors de la demarcació de Girona que incorporen les TIC són el de l'energia elèctrica, el gas i l'aigua i el de la intermediació financera. Ribas de Pouplana destaca que això explica el perquè el territori gironí no ha evolucionat.

L'informe elaborat entre els mesos de juny i l'octubre de l'any 2009 recull dades de les entrevistes a més de 260 directius d'empreses de la demarcació de Girona.

Segons l'estudi, els únics sectors que utilitzen les TIC són el de l'energia elèctrica, el gas i l'aigua i el de la intermediació financera. La resta, com el sector de l'alimentació, el químic, la construcció o l'hostaleria no utilitzen aquestes noves tecnologies, i això repercuteix en la seva productivitat. Ribas de Pouplana destaca que aquestes dades expliquen «el perquè el territori gironí no ha evolucionat i no ha creat riquesa», ja que hi ha una relació directa entre l'ús de les TIC i la productivitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.