L'Ajuntament vol dotar tots els districtes d'escoles de música

Estudia obrir-ne de noves a Horta-Guinardó i Sant Martí i traslladar la de Sant Andreu

A Barcelona hi ha quatre escoles de música repartides als districtes de Sarrià, Nou Barris, Sant Andreu i l'Eixample, aquesta última inaugurada recentment. La voluntat de l'Ajuntament és fer-ne sis més per estendre l'educació musical als deu districtes de la ciutat. De moment ha fet el projecte per fer una escola de música municipal a la Masia de Can Fargas, al districte d'Horta Guinardó. També estudia la viabilitat de fer un centre d'educació musical a les antigues casernes de la Guàrdia Urbana, a Sant Martí. Finalment, l'Ajuntament també ha projectat una nova escola de música a l'antiga fàbrica Fabra i Coats, al districte de Sant Andreu. Aquesta, però, no seria de nova creació perquè als nous locals s'hi traslladaria la que actualment hi ha al carrer dels Segadors.

Per l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, «la voluntat de ser una ciutat educativa i creativa no és un eslògan sinó una realitat». La mostra d'això són, segons l'alcalde, equipaments com el de la nova escola musical de l'Eixample, que ahir va visitar. En aquest sentit, la directora de l'escola, Carolina Rius, felicitava Hereu «pel fet de ser l'alcalde que més centres de música ha inaugurat». El nou centre està situat en un edifici de titularitat municipal i té una superfície d'uns 1.200 metres quadrats. L'equipament ofereix la possibilitat als nens de l'Eixample d'estudiar més de 25 instruments diferents –és l'únic on es pot aprendre a tocar l'arpa–, així com formar part de diverses agrupacions musicals o corals.

Volen més formació

La Plataforma de les Escoles d'Ensenyaments Artístics de Barcelona puntualitza que no s'oposa al fet que hi hagi més formació musical a la ciutat, però critica que «l'Ajuntament no hagi tingut en compte l'existència d'una oferta de qualitat en tots els àmbits artístics».

Primer campus musical

La nova escola de música de l'Eixample serà la seu del primer campus musical Euterpe, entre el 5 i el 15 de juliol. Aquest campus està dirigit a tots els nois i noies de la ciutat d'entre dotze i quinze anys que han fet un mínim de quatre cursos d'instrument. Els 75 nois que accedeixin a fer aquest curs rebran 45 hores de formació per treballar la veu, el cos, el moviment, la improvisació, la relaxació i la percussió corporal, i també faran assajos d'orquestra. Les inscripcions en aquest curs, que té un cost de 340 euros, es podran fer a partir del 3 de maig, i la matrícula serà entre el 18 i el 25 de maig. Els interessats a conèixer aquest nou centre musical de l'Eixample poden participar en les jornades de portes obertes que hi haurà aquest dissabte al matí «i que permetran obrir aquest equipament al barri de la Sagrada Família, al districte de l'Eixample i a tot Barcelona», va explicar l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.