La Nit de la Cultura de Sabadell premia la Simfònica del Vallès i la trajectòria de Joan Ripoll Bisbe

La col·lecció Antoni de Montpalau va rebre el guardó a la Projecció de la Ciutat

Les més de 500 localitats del Principal es van omplir en la primera cerimònia de lliurament dels guardons culturals. Bustos va lloar que «la cultura és llibertat, compromís i sobretot orgull per a la ciutat. Forma part del passat, present i futur» compartits. Entre les sis categories, n'hi ha una d'honorífica, el de Trajectòria, que va recaure en el promotor cultural Joan Ripoll Bisbe, exdirector de l'Obra Cultural Caixa Sabadell, membre de la Fundació Bosch i Cardellach i col·laborador habitual de la revista històrica local Arraona.

Pel que fa a la resta de premis, el jurat va atorgar el de Projecció de la Ciutat a Antoni de Montpalau, per la formació d'una col·lecció de vestits que representa un patrimoni essencial per a la ciutat com és el tèxtil, que projecta una concepció del treball i la vida molt sabadellenca. El premi Arts en Viu va anar a parar a l'Orquestra Simfònica del Vallès, pel concert inaugural de la temporada 2009-2010 Passió i embruix, que il·lustra i explica la nova etapa iniciada per l'Orquestra sota la batuta del jove director Rubén Gimeno.

La directora cinematogràfica Elisabet Cabeza va rebre el guardó a les Arts Visuals pel film Màscares, estrenat l'any 2009, «per la qualitat global de la pel·lícula, en la seva anàlisi del procés de creació d'un personatge, tant en l'àmbit cinematogràfic, com de les arts escèniques i la televisió». El guardó Literatura va reconèixer l'obra Els dissabtes, mercat. Memòries d'Armanda, de Montserrat Casals i Octavi Martí, per haver construït, en clau de novel·la, un divertit retaule, meitat realitat i meitat ficció que apropa el món de Mercè Rodoreda.

Finalment, amb el premi Cultura Popular i Tradicional es va guardonar l'Agrupació de Pessebristes de Sabadell, «per la seva contribució a la recerca, pedagogia i difusió de la tradició pessebrista de ciutat i per la qualitat i creativitat artística de les seves obres».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.