La intervenció feta al Rei permet descartar que tingui càncer de pulmó

Li van extirpar un nòdul a l'hospital Clínic, on estarà ingressat uns dies

A més, el monarca podria recuperar una activitat «no física», de despatx, en cosa de quinze dies, ja que, segons el doctor, la seva funció té menys exigència física que la d'un «estibador», una comparació que va provocar les rialles dels periodistes que seguien la seva compareixença. Al monarca se li ha practicat «una petita toracotomia», amb la qual li van extirpar un nòdul al pulmó dret, d'uns 17-19 mil·límetres, que després de ser examinat pel servei anatomicopatològic de l'hospital va permetre descartar que fos maligne. «Es desterra la paraula càncer», va assegurar rotundament el doctor Molins, que va celebrar que, en no haver-hi cèl·lules cancerígenes, el monarca no haurà de seguir cap tractament posterior a la recuperació de la intervenció quirúrgica, que va començar a les 9 i 20 del matí i es va acabar cap a 3/4 de 12, amb ús d'anestèsia total. Per aquest motiu, el monarca espanyol, que «es troba bé», podria tenir l'alta hospitalària d'aquí a tres o quatre dies.

Com a mostra de la recuperació del rei espanyol, el doctor va explicar que, tan bon punt es va haver despertat, va prevenir irònicament els doctors del que els esperava, en relació amb la multitudinària roda de premsa que van haver d'oferir a l'hospital Clínic, envoltats d'una gran expectació.

La intervenció quirúrgica al monarca espanyol es va acordar el 28 d'abril passat, després de l'examen mèdic anual fet a la Clínica Planas de Barcelona, on van «observar casualment» que hi havia «canvis morfològics» en una calcificació al pulmó dret ja localitzada en revisions d'anys enrere.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.