CICLISME

GIRO D'ITÀLIA

Les caigudes permeten a Evans situar-se líder abans del previst

En l'esprint final, la icona del Garmin, Tyler Farrar, no falla

La segona etapa del Giro per terres holandeses va tenir un desenllaç inesperat per culpa de dues caigudes massives en el pilot anant cap a l'arribada, situada a Utrecht. Alguns dels favorits van quedar tallats i endarrerits, com ara el primer líder, Bradley Wiggins (Sky), que va cedir el mallot rosa al gran favorit per a la victòria final, Cadel Evans (BMC), que igual que Aleksandr Vinokurov (Astana) va ser un dels que va estar més a l'aguait en els últims quilòmetres. També es va lliurar dels inconvenients d'aquests dos accidents, provocats per l'angoixa de tots els ciclistes de mantenir-se ben col·locats, el nord-americà Tyler Farrar (Garmin), que participa al Giro per aprofitar l'absència de Mark Cavendish i començar a empolainar un palmarès de victòries que el confirmi com un dels grans velocistes del ciclisme actual.

L'etapa va transcórrer durant bona part segons allò que es preveia, amb una escapada de quatre corredors entre els quals destacava l'alemany Paul Voss (Garmin), vencedor del pròleg de Lloret a la Volta a Catalunya. El pilot es va anar posant les piles però l'augment de la velocitat també va implicar dues caigudes, la segona de les quals va tenir transcendència per a la general, ja que a banda de Wiggins l'espanyol Carlos Sastre també va perdre 37 segons. El ciclista més masegat va ser Filippo Pozzato, que va acabar cedint gairebé cinc minuts.

CLASSIFICACIONS

2a etapa
1r Tyler Farrar (Garmin)
4h56:46
2n Matthew Goss (Columbia)
m.t.
3r Fabio Sabatini (Liquigas)
m.t.
4t André Greipel (Columbia)
m.t.
5è Alessandro Petacchi (Lampre)
m.t.
39è Josep Jufré (Astana)
a 0:03
105è Xavi Tondo (Cervélo)
a 0:37
159è Alberto Losada (CdE)
a 1:09
General
1r Cadel Evans (BMC)
5h07:09
2n Tyler Farrar (Garmin)
a 0:01
3r Aleksandr Vinokurov (Astana)
a 0:03
4t Richie Porte (Saxo Bank)
m.t.
5è David Millar (Garmin)
a 0:04
43è Josep Jufré (Astana)
a 0:39
69è Xavi Tondo (Cervélo)
a 0:53
161è Alberto Losada (CdE)
a 1:57

L'últim dia abans de tornar a «casa»

Avui es viurà una tercera etapa del Giro a Holanda abans d'enfilar dimarts el camí cap a Torí. La jornada, de més de 200 quilòmetres fins a Middelburg, té dos principals inconvenients: és probable que el vent bufi i hi ha uns trams de carretera molt estreta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.