Lleida recupera el ball de moros i cristians mentre discuteix sobre el burca

En plena polèmica sobre la prohibició del burca a la ciutat, que el grup de CiU a Lleida portarà al pròxim ple municipal després que l'alcalde, Àngel Ros, s'hagi mostrat partidari de la prohibició, la ciutat recupera aquest cap de setmana amb la festa major l'antic ball de moros i cristians.

És un ball parlat del qual es tenen notícies des del segle XVIII i que va ser ballat per última vegada durant la festa major de 1945. Durant aquest ball, similar a una representació de teatre al carrer que combina text i dansa, s'expliquen temes d'actualitat. L'ha recuperat el grup cultural Aurembiaix i el grup de la festa de moros i cristians de Lleida, amb la col·laboració de professionals de l'aula municipal de teatre i l'esbart dansaire Sícoris per a la direcció artística i la coreografia del ball.

La festa de moros i cristians de Lleida tindrà lloc aquest cap de setmana i el plat fort serà aquesta novetat. Una altra novetat serà l'aparició per primer cop dels dos ambaixadors, un de moro i un de cristià, que representaran una dicussió entre els dos bàndols, dissabte a les 7 de la tarda a la plaça de la Paeria. Diumenge al vespre, la Seu Vella es transformarà en el camp d'una cruenta batalla entre els dos bàndols pel domini de la ciutat sota els comandaments de la Saïda Musa, que defensarà la possessió de Madina Larida, i d'Ermengol VI, el capità cristià que vol conquerir-la.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.