ESCACS

XII OBERT INTERNACIONAL VILA DE SALOU

Fedortxuk, campió en el tercer desempat

El gran mestre ucraïnès va sumar 7 punts en 9 tandes, els mateixos que el búlgar Valentin Iotov i el cubà Omar Almeida

El gran mestre ucraïnès Sergei Fedortxuk va guanyar dimecres la dotzena edició de l'obert Vila de Salou amb 7 punts en nou tandes disputades, però va haver de recórrer al tercer criteri de desempat que valora els punts obtinguts pels jugadors amb els quals s'ha enfrontat per passar davant del gran mestre búlgar Valentin Iotov, que també va acumular 7 punts. El podi el va completar el cubà Omar Almeida, que va sumar 7 punts i va tenir la paella pel mànec en la nova i última tanda, però només va signar taules amb el gran mestre ucraïnès Andrei Sumets. Un triomf li hauria atorgat la victòria en el torneig. Fedortxuk partia en la primera posició en el rànquing inicial de la competició que s'ha diputat durant una setmana i mitja a l'hotel Cap Salou.

Fedortxuk, invicte i amb quatre taules, va acumular 52 punts sumant els punts dels escaquistes als quals va derrotar, els mateixos que el seu rival. Descomptant un d'aquests rivals van tornar a empatar a 47,5 punts i en el tercer descompte, Fedortxuk va imposar-se per 38,5 a 35,5. El serbi Stefan Duric, que té llicència amb el Vila-seca va finalitzar en la divuitena posició amb 5,5 punts, mentre que el jugador del Reus Deportiu Joan Carles Montell va ser vint-i-sisè amb 6 punts.

CLASSIFICACIÓ

9 tandes
1r S. Fedortxuk (Ucraïna)
7 punts
2n V. Iotov (Ucraïna)
7 punts
3r. O. Almeida (Cuba)
7 punts
4t A. Sumets (Ucraïna)
6,5 punts
5è V. Moskalenko (Ucraïna)
6,5 punts
6è E. Iturrizaga (Veneçuela)
6,5 punts
7è Y. Solodovnitxenko (Ucr.)
6 punts
8è M. Parligras (Romania)
6 punts
9è T. Luther (Alemany)
6 punts
10è V. Burmakin (Rússia)
6 punts
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.