Trenta colles faran tallers per acostar els castells als nouvinguts

Hi participen les cinc de Barcelona

Salt, Vic, Guissona i el Vendrell –quatre localitats amb índexs alts de població immigrada– van participar l'any passat en el programa pilot Tots som una colla. Aquest projecte té com a objectiu apropar el món dels castells als nouvinguts i ajudar-los així a integrar-se al seu barri, ciutat o poble. Aquest any la iniciativa s'amplia i implicarà una trentena de colles, que organitzaran tallers de castells en 22 localitats catalanes. Les cinc colles de Barcelona –castellers de Barcelona, de Sants, de la Vila de Gràcia, de la Sagrada Família i del Poble-sec– s'han afegit aquest any a la iniciativa i a partir de dilluns començaran els primers tallers. Aquestes sessions, obertes a tothom, però adreçades especialment als nouvinguts, començaran la setmana vinent i s'allargaran durant tres setmanes. El president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC), Miquel Botella, va destacar ahir durant la presentació de la campanya la bona acollida que van tenir les sessions de l'any passat en què van participar 200 persones. Les colles castelleres de Badalona, d'Esplugues, de l'Hospitalet i de Molins de Rei, entre d'altres, s'afegiran per primer cop al projecte. Més de la meitat de les colles catalanes s'implicaran aquest any en el programa –amb el suport de la Generalitat i de l'Ajuntament de Barcelona–, que també ha de permetre a les colles engrescar més persones que reforcin la «bona salut» d'aquesta tradició.

La resta de colles de les comarques barcelonines que participen en aquest programa són: els Xics de Granollers, els Capgrossos de Mataró, els Castellers de Mollet del Vallès, els Castellers de Sant Cugat del Vallès, els Minyons de Terrassa, els Castellers de Vilafranca, els Bordegassos de Vilanova i la Geltrú, els Moixiganguers d'Igualada i els Salats de Súria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.