Política

El nou conseller valencià d'Hisenda es marca com a objectiu aconseguir un finançament just

Vicent Soler assegura que cal acabar amb l'actual sistema “injust i arbitrari”

Subratlla que les retallades no poden afectar els drets bàsics de les persones

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha manifestat aquest dimarts que “el primer dels meus objectius com a conseller serà la reivindicació d'un sistema de finançament just”. “Sense autonomia financera no hi ha autonomia política i és essencial reclamar un model de finançament que no discrimine, igual per a totes les comunitats, i en especial per a aquesta”, ha dit. Soler s'ha manifestat en aquests termes després de l'acte d'intercanvi de carteres. El nou responsable ha afegit que la renda per càpita valenciana se situa 12 punts per davall de la mitjana, “i malgrat això, som la comunitat pitjor finançada. Això és anticonstitucional i cal acabar amb aquest sistema injust i arbitrari”.

Durant la seua intervenció, Soler ha afirmat sentir una enorme responsabilitat davant aquest nou càrrec que ara ocupa, alhora que ha destacat que deixa la Universitat i tots els companys que allà l'han acompanyat, amb gran tristesa.

Vicent Soler ha assenyalat que un altre dels seus principals objectius al capdavant de la conselleria serà la reordenació de administració. “No s'ha de confondre retallades amb eficiència –ha dit–. L'eficiència ha de ser la que marque el camí, però en cap cas s'han de dur a terme retallades que afecten els drets bàsics dels ciutadans”.

El titular d'Hisenda ha remarcat la importància d'una relació cordial i fluida entre els agents econòmics i socials, i el món polític, ja que ells van a ser en molts casos els més afectats per les mesures que s'adopten. En l'acte ha participat també el fins ara conseller, Juan Carlos Moragues, qui ha destacat l'experiència i coneixements del nou conseller. “Em tens a la teua disposició per compartir experiències i contactes, i perquè col·laborem en el que siga necessari. La col·laboració ha de ser una constant, ja que tots hem d'actuar amb generositat i altura de mires”, ha remarcat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia