Política

L'Ajuntament de Barcelona suspèn la concessió de llicències d'allotjaments turístics a la ciutat

L'alcaldessa de la ciutat explica que l'objectiu és poder “avaluar i diagnosticar l'oferta existent” i “posar ordre”

En aquests moments, el turisme representa el 14% del PIB de Barcelona

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha explicat aquest dijous que el consistori ha suspès la concessió de llicències de tot tipus d'allotjament turístic a la ciutat amb l'objectiu d'obtenir una radiografia fixa del parc actual. “L'objectiu és avaluar i diagnosticar l'oferta existent i el seu impacte econòmic i social”, ha argumentat Colau en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio.

I és que, segons l'alcaldessa, el turisme és “un dels principals béns de la ciutat i cal cuidar-lo i fer-lo sostenible. Es tracta d'aturar un moment les llicències i entre tots fer un procés participatiu per poder fer una foto fixe que ens permeti veure on es pot créixer i on s'ha de decréixer, ja que si volem tenir un model de turisme d'èxit, cal posar ordre”.

Per això, l'equip de govern municipal elaborarà un Pla Especial de Regulació d'Allotjaments Turístics per establir els criteris per a la gestió d'aquests allotjaments i que alhora asseguri la convivència amb els veïns. La mesura ha sortit publicada al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB) i tindrà una durada d'un any.

“Volem endreçar en lloc d'anar anant apagant focs, i així tothom sortirà guanyant”, ha dit Colau.

Així doncs, la suspensió afecta als hotels, aparthotels, apartaments turístics, pensions, hostals, habitatges d'ús turístic, residències d'estudiants i albergs juvenils. El document establirà els criteris per una gestió global dels allotjaments i del turisme que permeti preservar la qualitat de Barcelona com a destí turístic i que es garanteixi la convivència amb els veïns, evitant conflictes d'ordre públic.

Actualment, el turisme representa el 14% del PIB de la ciutat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia