CICLISME

GIRO D'ITÀLIA

Lloyd guanya en solitari

L'australià fa efectiva una escapada i s'imposa a Carrara

Es posa el mallot verd, però Nibali continua com a líder

Matthew Lloyd
OMEGA PHARMA-LOTTO
«Ha estat una jornada fantàstica. El Giro té alguna cosa romàntica i especial. Ara mateix estic en estat de xoc»

El pilot del Giro d'Itàlia continua encarcarat i donant alternatives a les escapades. Ahir, qui es va beneficiar de la passivitat del gran grup va ser Matthew Lloyd (Omega-Lotto), per bé que també hi va posar de la seva part per aconseguir la victòria de la sisena etapa, amb arribada a Marina di Carrara. El ciclista australià va pedalar gairebé 130 quilòmetres només amb la companyia de Rubens Bertogliati (Androni-Giocattoli), que es va rendir en l'última ascensió de l'etapa, a 11 quilòmetres de la meta. Lloyd va fer la resta de recorregut tot sol, però, fins i tot, va ser capaç d'augmentar el seu avantatge respecte del grup perseguidor, que finalment es va acostar a 1 minut i 20 segons.

En el pilot, només Alessandro Petacchi (Lampre) es va revelar contra la desídia general i va saltar del grup amb l'objectiu de caçar un petit de grup de perseguidors, primer, i el cap de la cursa, després. Però l'italià, tot i la motivació per arribar a una població veïna de la seva, no va ser capaç de mantenir el seu esforç en les mateixes rampes on anteriorment Bertogliati havia deixat de lluitar. El descens final, per una carretera força estreta, va beneficiar Lloyd, que va aconseguir la seva primera victòria en el Giro i es va posar el mallot verd com a nou líder de la muntanya després d'haver coronat els tres cims de la jornada. Vincenzo Nibali (Liquigas) va mantenir un dia més el mallot rosa de líder.

La setena etapa, amb un recorregut de 222 quilòmetres entre Carrara i Montalcino, tindrà unes pistes finals estretes i complicades, propícies a les sorpreses.

CLASSIFICACIONS

6a etapa
1r M. Lloyd (Omega-Lotto)
4h24:20
2n R. Bertogliati (A.-Giocattoli)
a 1:06
3r D. Hondo (Lampre)
a 1:15
4t M. Belletti (Colnago)
m.t.
5è F. Pozzato (Katiuisha)
m.t.
6è W. Bonnet (Bouygues)
m.t.
7è S. Modolo (Colnago)
m.t.
23è A. Losada (Caisse d'Epargne)
m.t.
43è J. Jufré (Astana)
m.t.
73è X. Tondo (Cervélo)
m.t.
General
1r V. Nibali (Liquigas)
18h55:38
2n I. Basso (Liquigas)
a 13
3r V. Agnoli (Liquigas)
a 20
4t A. Vinokourov (Astana)
a 33
5è V. Karpets (Katiuixa)
a 39
6è R. Porte (Saxo Bank)
a 45
7è D. Millar (Garmin)
m.t.
15è J. Jufré (Astana)
a 1:55
19è X. Tondo (Cervélo)
a 2:09
92è A. Losada (C. d'Epargne)
a 12:53
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.