Necrològiques

La Carme, una saltenca exemplar

Impulsora de la biblioteca municipal, un exemple pel seu compromís social i una treballadora incansable al servei de la cultura. Compromesa de forma excepcional amb Salt i amb el país. Tot això, i molt més, era la Carme Bover, que ens ha deixat aquest inici d’any 2020.

Esposa de l’exalcalde de la vila, Salvador Sunyer, la Carme era una dona lluitadora i de fermes conviccions que ha deixat petjada a la vila. Guardonada amb el Premi 3 de Març de l’any 2011, va ser bibliotecària a Salt des de l’any 1966 fins a la seva jubilació, temps durant el qual va organitzar i dinamitzar l’equipament, i va definir el seu fons bibliogràfic i documental.

Directora i supervisora de la xarxa local de biblioteques municipals, va ser impulsora d’un bon munt d’esdeveniments culturals a Salt, una activista que defineix el present i el futur d’una vila.

Promotora d’hores del conte, de guies de cultura, professora, conferenciant... Incansable col·laboradora amb les entitats del poble i motor de la creació de concursos literaris sobre temes de col·lecció local. Tot això, i molt més, era la Carme.

En una de les darreres converses que hi vaig poder mantenir recentment, mentre lluitava i convivia amb la seva malaltia amb una serenor i fortalesa un cop més envejable, la Carme tornava a ser exemplar. M’explicava que esperava tranquil·la la mort, feliç del que havia viscut, orgullosa de la seva família i interessada, fins al darrer moment, pel seu poble, Salt.

Un Salt que s’ha llevat aquest 2020 amb aquesta trista notícia. La Carme ens ha deixat però la petjada que deixa a la vila, i al país, és profunda. Ens toca continuar conreant tot el llegat que ens deixa.

Una forta abraçada a la família.

(*) Jordi Viñas és alcalde de Salt

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia