BARÇA

La crida del talent porta David Villa al Barça

El Barça fitxa David Villa per 40 milions d'euros i per quatre temporades

Seduït pel joc de l'equip de Pep Guardiola, serà presentat demà a l'estadi

L'Arsenal s'hi oposa, però Cesc serà l'altra herència que deixarà Joan Laporta

40
MILIONS
ha costat el fitxatge de David Villa per les pròximes quatre temporades, amb opció a una més.
DAVID VILLA
«Des de fa molt el Barça ha demostrat que té ganes de fitxar-me, i ho agraeixo»
«Un fitxatge de 10. Una notícia fantàstica per al club i per a mi, ja que és amic meu»
«Té un perfil de jugador que fa molt bé la diagonal, que va molt bé a l'espai»
XAVI HERNÁNDEZ
TXIKI BEGIRISTAIN

El president del València, Manuel Lorente, va convocar ahir una roda de premsa al matí, el contingut de la qual ja se sabia abans que el dirigent valencià obrís la boca. David Villa ja és jugador del FC Barcelona, tal com el futbolista volia. Agraït a un València que encara ha d'estar més agraït a l'asturià, El Guaje se'n va abans del mundial al club en què volia jugar, tal com desitjava. Per al València, 40 milions d'euros per sanejar la seva economia malmesa. Per a Joan Laporta, el primer dels dos fitxatges que vol deixar com a herència del seu mandat. L'altre, Cesc, va pel bon camí tot i la defensa aferrissada de l'Arsenal. I per a Guardiola i el Barça, la seguretat que la lliga passada no ha estat un port de destinació, sinó una escala més d'aquest viatge, en què s'hi afegeixen nous jugadors de talent, i es van guanyant títols.

Villa ha estat cinc anys a València i hi ha marcat 129 gols (abans va jugar a l'Sporting i al Saragossa), i ara podria estar cinc anys més a Barcelona. Als 28 anys, demà signarà per quatre temporades amb opció a una cinquena. L'asturià arriba avui mateix a Barcelona, soparà amb Laporta i demà serà presentat a dos quarts de dues del migdia, després de la revisió mèdica. Com sempre, l'estadi s'obrirà per veure'l per primer cop de blaugrana.

Ahir ja va parlar tothom, com el mateix jugador, que va acomiadar-se amb una carta oberta de l'afició del València. A més, va comentar: «Des de fa molt de temps el Barça ha demostrat que té ganes de fitxar-me, m'ha mostrat estima enviant-me missatges que m'han arribat directament o indirectament. Si marxava, el Barça era la millor opció.» El president Manuel Lorente, per la seva banda, admetia que era el millor per a tothom, perquè el València necessita diners, i Laporta i Begiristain presumien. El president, per exemple, comentava: «Per a nosaltres és una incorporació molt desitjada des de fa temps. Finalment, hem pogut arribar a un acord amb el València i el jugador. Estic molt content, perquè tant Txiki com Guardiola estan molt contents.» El mateix Begiristain afirmava que «Villa té un perfil de jugador que fa molt bé la diagonal, que va molt bé a l'espai, que té profunditat. Un perfil de jugador del Barça.» També va parlar Xavi Hernández, eufòric pel jugador que arriba, i perquè és amic seu.

Si falla Cesc, Silva.

Joan Laporta, però, no en té prou amb Villa. Vol acomiadar-se de la presidència del club amb un altre regal, Cesc Fàbregas. Que el jugador maresmenc cada cop és més a punt de tornar al club del qual va sorgir també és un secret mal guardat. Laporta vol que el Barça del futur tingui el seu segell, vol deixar a qui vingui al darrere una plantilla increïble, en què el talent crida el talent d'homes com ara Cesc i Villa. El cas de Cesc, però, és ben diferent al de Villa. L'Arsenal continua defensant-se i Arsène Wenger encara afirma que confia retenir el seu capità. El club londinenc no té una crisi de cavall com el València, però també necessita diners, fet que omple d'esperança Laporta i la secretaria tècnica del Barça. A més, Cesc vol tornar a casa, i quan un jugador plora, els clubs pateixen. Ara mateix, les negociacions estan avançades, i Laporta i la secretaria tècnica n'estan confiats. Ara l'Arsenal demana uns 45 milions d'euros, per la qual cosa l'estira-i-arronsa es pot acabar en uns 40 milions per quatre o cinc anys. Gairebé com Villa. A més, si Laporta acaba fracassant amb Cesc, té clar que utilitzarà aquests diners per fitxar un altre jugador de talent, David Silva. Seria el fitxatge d'un home amb molt de futur, que també vol marxar, i que pretén el Madrid. Per a Laporta Cesc és la prioritat; Silva, la segona opció, i la idea en general és deixar un Barça triomfant amb camp per córrer i fer la guitza al Madrid. Encara més.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.