El fiscal del cas Fabra dóna per finalitzada la instrucció i assegura que el jutge dirà si porta o no Fabra a juí abans de l'estiu

L'exmuller del president de la Diputació de Castelló es nega a declarar

El fiscal anticorrupció encarregat del cas Fabra, Luis Pastor, ha expressat hui que dubta que el president de la Diputació de Castelló siga citat de nou a declarar, després del darrer ajornament de la seua compareixença per convalescència d'un trasplantament de fetge i ha donat per finalitzat el període d'instrucció. Segons el fiscal, és probable que la determinació del jutge sobre si hi ha indicis suficients per a jutjar Fabra, o al contrari, arxiva la causa, es produirà abans de l'estiu.

Pastor ha fet aquestes declaracions en eixir del jutjat núm. 1 de Nules, on havia de ser interrogada l'exmuller del president de la Diputació de Castelló pels presumptes delictes contra l'administració pública i frau fiscal que podria haver comés. María Amparo Fernández, però, s'ha acollit al seu dret a no declarar i no ha contestat a cap pregunta sobre els ingressos milionaris detectats en les comptes del matrimoni i sobre els quatre presumptes delictes fiscals que se li atribueixen en l'informe pericial encarregat pel jutjat.

En conjunt, al matrimoni Fabra se li atribueixen un total de nou presumptes delictes fiscals entre 1999 i 2004. Segons l'informe de la investigació, Hisenda va deixar d'ingressar 1,7 milions d'euros que, entre Fabra i l'exmuller, haurien d'haver abonat per l'IRPF. L' anàlisi dels més de 8 milions d'euros ingressats en les comptes dels Fabra, apunta que els guanys patrimonials «no justificats», ascendeixen a 3,6 milions d'euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.