Una samarreta ecològica

El club blaugrana ahir va presentar la indumentària de la temporada 2010/11

La primera samarreta no varia gaire; els pantalons, en canvi, seran vermells

El color verd del segon uniforme i el teixit utilitzat, les altres grans novetats

Coincidint amb l'acte de presentació de l'exdavanter del València David Villa, el primer fitxatge del FC Barcelona amb vista a la temporada 2010/11, el club blaugrana va aprofitar ahir l'avinentesa per presentar en societat també la nova indumentària del primer equip.

El primer uniforme és força similar al que s'ha utilitzat aquest curs passat. La samarreta conserva, lògicament, les habituals franges de color blau i grana, amb detalls de color groc al coll i a l'extrem de les mànigues, una de les novetats d'aquest any. A la part posterior del coll es conserva també la senyera. Una altra de les grans novetats la trobem en la part interior de l'escut, on hi haurà inscrita la frase Tots units fem força; una referència directa a l'himne del club. Aquesta, però, no serà l'única frase inscrita a la samarreta. A la màniga esquerra es podrà llegir el lema Més que un club. Pel que fa als pantalons, el club ha decidit canviar el model del curs passat i torna a apostar pel color vermell, tal com ja va fer la temporada 2005/06, quan l'equip, aleshores entrenat per Frank Rijkaard, va guanyar el doblet –la lliga i la Champions en la final París contra l'Arsenal.

Un color poc habitual.

La segona samarreta serà verda, un color que el primer equip del FC Barcelona ja va lluir fa disset anys, a la temporada 1993/94. I al pit hi haurà una ampla franja blaugrana. En aquest segon uniforme es manté també la senyera i les dues frases brodades de la primera samarreta, però desapareixen els detalls de color groc de les mànigues i el coll. L'uniforme de porter tornarà a ser negre, amb detalls de color gris a les mànigues.

Reserves en línea.

Tots tres uniformes, però, encara no es comercialitzen. Les noves samarretes no sortiran a la venda fins al pròxim dia 5 de juny a la botiga oficial del FC Barcelona, tot i que els aficionats culers que la vulguin adquirir ja poden fer la seva reserva al lloc web del club.

Vuit ampolles de plàstic per cada samarreta

El nou model està fabricat a partir de material reciclat; una iniciativa que el club blaugrana i Nike han acordat per reduir els efectes de l'impacte mediambiental. Com a curiositat, cada peça de roba s'ha confeccionat a partir de vuit ampolles de plàstic. A banda, Nike ha fet servir un teixit anomenat Dri-Fit, que afavoreix el rendiment del jugador. Amb aquest teixit el futbolista se sent més lleuger i fresc, perquè s'aconsegueix una major absorció de la suor i s'evita l'adherència de la samarreta a la pell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.