Clara Segura és l'«Electra» que Broggi porta al Teatre Municipal

Q-Ars tanca la seva trilogia grega

Clitemnestra és la mare d'Electra i assassina, juntament amb el seu amant Egist, d'Agamèmnon, rei de Micenes, el marit i el pare, respectivament, perquè aquest havia ofert en sacrifici als déus a la seva filla Ifigènia, entre d'altres nombrosos ultratges comesos sobre la seva dona, que va ser obligada a casar-s'hi. La tragèdia de Sòfocles explica com Electra espera la tornada a Micenes del seu germà Orestes per venjar la mort del seu pare i assassinar Clitemnestra i Egist, però li arriba la notícia, falsa, de la mort d'Orestes, moment en què decideix executar el seu pla tota sola, després que la seva germana Crisòtemis es nega a participar-hi. El germà suposadament mort, però, arriba en secret a Micenes acompanyat de Pílades i fa efectiva la revenja, matant la seva mare i l'amant, i escrivint així un capítol més del cruent destí de la nissaga pelòpida marcat per la maledicció que Mirtil va llançar sobre el besavi d'Electra.

Electra es va estrenar a la Sala Petita del TNC i la disposició de la sala va ser amb públic a quatre bandes, una disposició que canviarà aquesta nit al Municipal. El vestuari, obra de Montse Amenós, mira d'eliminar del muntatge el que estèticament recordi la Grècia antiga, i l'escenografia deixa clara una vegada més la gran influència que exerceix sobre Oriol Broggi la manera de fer de Peter Brook.

Clara Segura està acompanyada en el repartiment per Mercè Anglès (Clitemnestra), Borja Espinosa (Orestes), Anna Güell (preceptor), Marc Serra (Pílades) i Mar Ulldemonis (Crisòtemis), i el muntatge està fet sobre la versió de Jeroni Rubió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.