Renovació dels degans dels advocats

El Col·legi d'Advocats de Girona celebrarà les eleccions al juny i el de Figueres ho farà al desembre

Tot i que els estatus preveuen que els degans dels col·legis d'advocats només poden ser elegits en dues legislatures, tant el degà dels advocats de girona, Salvador Capdevila, com el degà dels advocats de Figueres, Jaume Torrent, deixaran de ser-ho al final del seu primer mandat.

En el comicis de juny, el col·legi gironí escollirà 8 dels 15 representants i els càrrecs objectes d'elecció són el de degà, de vicedegà, diputat tercer, diputat cinquè, diputat vuitè, diputat novè, bibliotecari, comptador i secretari. Les eleccions del col·legi gironí seran el 18 de juny, i fins al 3 de juny es poden presentar candidatures. De moment ja hi ha dues precandidatures: la que encapçala Jaume Rovira Pato i l'encapçalada per Carles Mac-Cragh Prujà.

Rovira ahir va fer pública la seva candidatura, de la qual va destacar que està formada íntegrament per advocats que estan inscrits en el torn d'ofici, «cosa que a Girona es produeix per primer cop», va dir. Els advocats que estan a la llista de Rovira són: Santiago Aubanell Rota, Miquel Ruiz Horta, Antonia Ruiz Martín, Nídia Camacho Casado, Amaya Matías Clavé, Ariadna Ferrer Pumarola, i Josep Prat Riuró. Rovira va facilitar la seva llista però va explicar que encara no hi està determinat l'ordre que ocuparà cada advocat.

Carles Mac-Cragh va manifestar que també té la seva llista formada, però que no la va voler fer pública, ja que espera que arribi el moment oportú en l'agenda que s'ha organitzat.

Dels dos precandidats, Mac-Cragh és qui té més experiència col·legial. És l'actual vicedegà i està adscrit a les comissions de deontologia professional, drets humans, relacions institucionals i Escola de Pràctica Jurídica, de la qual és el director.

Precisament Jaume Rovira ha estat tres anys professor de l'Escola de Pràctica Jurídica i també ha estat delegat pel col·legi a Juristes Sense Fronteres.

Llista consensuada

Al Col·legi d'Advocats de Figueres, les eleccions els arribaran a final d'any i ja s'ha començat a treballar per mirar d'aconseguir, com ja és força tradicional, que als comicis s'hi presenti una única llista consensuada.

«Som el col·legi d'advocats més petit de Catalunya», va manifestar Jaume Torrent i, per aquest motiu, «perquè només tenim 275 col·legiats, som un col·legi petit mirem de consensuar la candidatura perquè el resultat no sigui traumàtic», va dir el degà figuerenc.

Les mirades al futur degà del col·legi empordanès van dirigides a l'actual vicedegà Joan Ramon Puig Pellicer. Aquest, que té una àmplia experiència col·legial, de moment s'està pensant l'oferiment que ara per ara ja li han fet diversos advocats

En les votacions, pel que fa als vots dels advocats que exerceixen, valen un punt, i el vot dels advocats que no exerceixen només val mig punt.

Aquesta circumstància, juntament amb el fet que les llistes que es presenten són obertes i cada elector pot votar la persona i no tota la llista sencera fan que, en la majoria de casos, els escrutinis dels vots es facin esperar.

En el món de l'advocacia també es té en compte la condició de resident o de no resident de l'advocat a la demarcació de cada col·legi d'advocats. La condició de resident o de no resident de l'advocat no té cap efecte a l'hora del recomptar els vots, però sí que en té en la presentació de la candidatura. Els candidats a la junta de govern han de ser residents a la demarcació del col·legi d'advocats corresponent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.