Manel Palahí dóna la primera obra per al «museu del futur» dels Amics del Museu d'Art

L'associació impulsa un fons propi d'artistes gironins

Les col·leccions del Museu d'Art de Girona cobreixen un amplíssim període de temps, des del romànic fins al segle XIX, i la iniciativa dels Amics del Museu d'Art està plantejada per començar a crear el seu fons d'artistes a cavall entre els segles XX i XXI, amb vista a una llarga perspectiva temporal, potser d'aquí a un segle. Manel Palahí és membre d'aquesta entitat, una de les més nombroses i actives entre les que donen suport als museus catalans, amb 18 anys d'existència i uns 960 socis. Per això quan a l'assemblea anual de l'associació, celebrada el gener passat, es va plantejar la creació del fons artístic de l'associació, Palahí va oferir una peça seva per estrenar-lo, i la donació es va fer efectiva en un acte que va tenir lloc dimarts passat, coincidint amb el Dia Internacional dels Museus. «Els museus s'han convertit en espais d'art viu», va dir en aquell acte Palahí, que considera aquesta donació com un acte «a favor de la creativitat, la convivència i l'associacionisme, per contrarestar una mica l'especulació dominant».

Sobre el procés d'admissió d'obres, Manel Cassú apunta: «Hi haurà una junta que estudiarà la qualitat de les obres que ens proposin, perquè volem crear un fons coherent i de qualitat, perquè els artistes sentin l'orgull de dir: jo tinc una obra en el fons dels Amics de l'Md'A.»

De moment, Cases a la riba-2010, una escultura d'alumini inspirada en les cases de l'Onyar («una muralla que la vida ha anat foradant», diu el seu autor), es podrà veure a la seu dels Amics de l'Md'A al carrer Ciutadans.

La beca dels Amics

Els Amics de l'Md'A han convocat la segona edició de la seva beca de recerca. El tema és el disseny d'un museu itinerant que divulgui a través de plafons, suports audiovisuals, etc. els recursos i fons del Museu d'Art arreu de les comarques gironines. Els projectes es poden presentar a la seu de l'entitat fins al 29 de setembre vinent i la beca té una dotació de 1.500 euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.