CICLISME

GIRO D'ITÀLIA

La glòria, en plena treva

Monier (Cofidis) arriba sol a Peio Terme i els favorits no fan fressa

Arroyo conserva el lideratge i el Mortirolo ja s'entreveu decisiu

Amb el final del Giro tan a prop, amb la tensió en el pilot, i amb un perfil d'etapa com el d'ahir, podia passar de tot. I no va passar ben res, més enllà que el francès Damien Monier (Cofidis) va obtenir el seu petit moment de glòria i que David Arroyo va saber controlar els seus principals opositors en uns pendents (9 quilòmetres d'ascens, amb algun tram al 12 per cent) en què aquells que li poden prendre la maglia rosa el podien deixar clavat. Res d'això.

L'enorme escapada que va fructificar ben aviat va incloure corredors de la majoria d'equips i cap d'ells estava prou ben situat per angoixar els capdavanters. Dels dinou que van marxar tot sols al davant durant molts quilòmetres Aleksandr Efimkin (AG2R) era el més ben situat en la taula general (era 16è, a 18:57 de David Arroyo, el líder). Van arribar a disposar d'un avantatge respecte al líder, ben refugiat en el pilot, de prop dels onze minuts. A mesura que van anar avançant quilòmetres, els dos equips que semblava que podien tenir més angoixa existencial es van anar convencent que no calia estripar res. Que ja els anava bé la situació. La realitat al davant, doncs, va pacificar els equips dels capdavanters, que saben que la crueltat del dissenyador de l'edició del Giro d'aquest any encara pot fer mal els dies que queden. El Mortirolo, cim que es preveu decisiu en l'etapa de divendres, sembla que pot fer aixecar del sofà els més exigents.

Amb el pilot pacificat, en el grup del davant primer ho va intentar Mikhaïl Ignatiev (Katuixa) i, posteriorment, Danilo Hondo (Lampre), Damien Monier (Cofidis) i Steven Kruiswijk (Rabobank). Aquests tres últims ho van aconseguir i van fer junts el tram més compromès dels finals. A tres quilòmetres de la meta va arribar l'atac del francès Damien Monier, que va acabar arribant tot sol a la meta amb un temps de 4h29:19.

Un cop resolta l'etapa que no va ser el que semblava, l'interès va dirigir-se cap al grup del líder. L'únic que podia passar és que algun dels aspirants esgarrapés uns quants segons. No valia la pena. David Arroyo (Caisse d'Epargne) comença a entreveure la possibilitat d'acabar al podi. Els altres candidats pensen en el Mortirolo com a àrbitre suprem.

CLASSIFICACIONS

17a etapa
1r
D. Monier (Cofid.)
4h29:19
2n
D. Hondo (Lampre)
a 36
3r
S.Kruijswijk (Rab.)
a 39
4t
D. Moreno (Omega)
a 1:05
S. Cummings (Sky)
a 1:18
S. Storton (Colnago)
a 1:48
A. Efimkin (Ag2r)
a 1:55
52è
X. Tondo (Cerv.)
a 11.52
75è
J. Jufré (Astana)
a 13:46
133è
A. Losada (CdE)
a 18:13
General
1r
D. Arroyo (CdE)
73h11:38
2n
I. Basso (Liq.)
a 2_27
3r
R. Porté (Saxo)
a 2:44
4t
C. Evans (BMC)
a 3:09
22è
X. Tondo (Cerv.)
a 29:13
47è
J. Jufré (Ast.)
a 1h15.30
56è
A. Losada (CdE)
a 1h29.26
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.