Més esport

CICLISME

GIRO D'ITÀLIA

Atacs frustrats enmig de la neu

L'èpica del ciclisme es va reviure un altre cop en una altra etapa d'alta muntanya que serà recordada per les adverses condicions atmosfèriques que van fer perillar part del traçat previst per a la jornada d'ahir,a causa de la molta neu acumulada en la zona de pas del pilot durant la pujada al mític port de Gavia, situat a 20 quilòmetres del final, de 2.618 metres d'altura amb rampes que arribaven al 14%. Tot i això, el líder, Ivan Basso, va aguantar les contínues envestides per mantenir el mallot rosa que li dóna de manera virtual la victòria final, en una jornada en què el català Xavi Tondo va decidir no prendre la sortida per problemes físics, i en la qual el suís Johann Tschopp (Bbox) va assolir la victòria més important de la seva carrera.

La duresa de la jornada es va fer ben patent des de l'inici, amb atacs continus que buscaven sorprendre Basso. El primer avís seriós per al líder es va gestar en el quilòmetre 50, on un grup amb vint corredors, amb Vinokurov, Simoni i Carlos Sastre entre d'altres, van fer saltar les alarmes a Liquigas, que ràpidament va reaccionar situant Szmyd i Nibali dins el grup. En les primeres rampes al Gavia, el sostre d'aquest Giro, Tschopp va ser el primer a passar per la Cima Coppi, seguit de Simoni, i del grup de Sastre, que ho va fer a mig minut. El gran pilot perdia 1:18. La baixada del gran cim, que podria presentar grans dificultats per l'estat del recorregut, es va desenvolupar de manera frenètica, i de mica en mica Basso es va anar acostant al grup de davant on hi havia Vinokurov i Simoni, però no Tschopp, que continuava mantenint el tipus per aconseguir la victòria parcial. Darrere Basso, David Arroyo aconseguia seguir el líder, mantenint així el segon lloc en la general, tot i els intents de Vinokurov i d'Evans d'acostar-s'hi.

En la jornada d'avui, la darrera, Ivan Basso, vencedor del Giro l'any 2006, buscarà certificar el triomf en una contrarellotge de 15 quilòmetres que es farà pel centre de Verona.

20a etapa
1r Johann Tschopp (Bbox)
5h26:47
2n Cadel Evans (BMC Racing)
a 16
3r. Ivan Basso (Liquigas)
a 25
4t MIchele Scarponi (Androni)
a 25
5è David Arroyo (Caisse d'Epargne)
a 41
28è Josep Jufré (Astana)
a 3:30
54. Alberto Losada (Caisse)
a 23:22
General
1r Ivan Basso (Liquigas)
87h23:00
2n David Arroyo (Caisse)
a 1:15
3r. Vincenzo Nibali (Liquigas)
a 2:56
4t Michele Scarponi (Androni)
a 2:57
5è Cadel Evans (BMC Racing)
a 3:47
42è Josep Jufré (Astana)
a 1h51:55
53è Alberto Losada (Caisse)
a 2h13:24
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.