Barça

Jordi Roche: «Rosell és la persona que em transmet més confiança»

sobre laporta
«Laporta pot opinar com a soci, però no hauria de dir segons què de certs precandidats»
SUBVENCIÓ A la FCF
«M'hauria agradat que Laporta hagués pres aquesta decisió fa set anys; mai no és tard»

—Què li sembla el to que ha agafat la precampanya en els últims dies?

—«En un procés electoral allò que interessa de veritat és la confrontació d'idees; parlar de projectes i programes. Quan s'entra en dinàmiques negatives d'insults i acusacions per intentar desprestigiar la resta de precandidats, malament rai. Això ja em va passar a mi en les eleccions a la presidència de la federació catalana i no és gens agradable. Espero que tothom apliqui el seny a partir d'ara i això es corregeixi.»

—De moment, però, més acusacions i desqualificacions que no pas idees.

—«Fins ara tots els precandidats estan força d'acord amb la línia esportiva actual. En aquest sentit, les coses funcionen molt bé i hi ha poc debat. Això fa que siguin unes eleccions atípiques, perquè no estan sortint noms de possibles fitxatges i les crítiques entre precandidatures estan centrant el debat electoral.»

—Avui s'entreguen les signatures. Quants precandidats creu que superaran el tall?

—«La pluralitat sempre és bona. És important i positiu per a la institució que hi hagi molts precandidats, perquè així el soci del FC Barcelona té un ventall més ampli per escollir. No et sabria dir quants d'ells passaran, però sí que et diré que com més precandidats superin el tall, millor per al soci, perquè hi haurà més debat d'idees. Aquí tothom suma.»

—Diu que hi ha pluralitat. S'ensuma, però, alguna mena de pacte?

—«Encara que, de moment, tots els precandidats s'hi han pronunciat en contra, personalment, penso que pot produir-se algun tipus de pacte. Si es produeix, però, penso que seria difícil d'explicar i no sé com ho valoraria el soci.»

—Qui sembla que no necessita pactar és Sandro Rosell. Vostè ja li ha donat suport.

—«Ho tinc claríssim. Jo votaré Rosell. És la persona que em transmet més confiança. Té un equip molt potent i crec que és la persona més ben preparada per mantenir el FC Barcelona a un alt nivell esportiu, patrimonial i social.»

—Joan Laporta, en canvi, aposta per Jaume Ferrer. Què li sembla?

—«Com a soci, Laporta pot opinar el que vulgui. És legítim i normal. Pot dir públicament quin precandidat prefereix. Ara bé, fins a l'1 de juliol ell encara és president del club i crec que no hauria de fer cert tipus de declaracions. Hauria d'acabar el seu mandat en positiu i no dir segons què d'altres precandidats com ha fet aquests dies. Això no suma.»

—A banda de mostrar-se públicament a favor de Ferrer també ha tingut temps per segellar una subvenció de 750.000 euros amb la federació catalana. Com ho veu?

—«Que el president del FC Barcelona doni suport a la Federació Catalana de Futbol és molt positiu i hauria de ser normal. Personalment, m'hauria agradat que aquesta decisió l'hagués pres fa set anys. Però bé, mai no és tard quan arriba. Felicito Jordi Casals per haver-ho aconseguit.»


entrevista a JORDI ROCHE.

Expresident de la federació catalana

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.