cultura

El Festival de Música Felip Pedrell de Tortosa celebra els 30 anys

El certamen es farà del 12 al 21 de juliol i coincidirà amb el curs internacional

La pianista Brigitte Meyer, concertista i professora del conservatori de Lausana (Suïssa); Volkmar Holz, primer violí de l'Orquestra de l'Òpera de Niça, i Marco Fiorini, director de la italiana Ostia Chamber Orchestra, seran els grans noms del Festival de Música Felip Pedrell d'enguany i també els professors del curs internacional del música que del 12 al 21 de juliol se celebrarà a Tortosa. «Fer coincidir el festival amb el curs ha servit per revitalitzar un certamen que estava mig mort», va manifestar ahir el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Tortosa, Joan Caballol. De fet, aquest és el tercer any consecutiu que el consistori aposta per mesclar les dues propostes musicals. Aquesta fusió permet que els professors del curs facen de concertistes. Així per enguany s'han programat set concerts en diferents espais de la ciutat com els Reials Col·legis.

El període d'inscripció per al curs internacional, coorganitzat per Joventuts Musicals i adreçat a alumnes de violí, viola, violoncel, contrabaix, flauta travessera, trompa, clarinet, oboè, fagot i percussió, ja ha començat. L'any passat s'hi van inscriure una cinquantena d'estudiants i van poder viure intensament la sensació de formar part d'una orquestra nou dies. Enguany es tracta de repetir l'experiència. La principal novetat és que les activitats es realitzaran entre l'Auditori Felip Pedrell i la recentment inaugurada Casa de la Música, on s'impartiran algunes de les classes individuals. El curs té tres parts clarament definides. Per una banda, l'estada d'orquestra, en la qual torna a participar l'Ostia Chamber Orchestra. Per l'altra, les classes individuals i col·lectives de l'aula d'instruments, en les quals s'imparteix piano, guitarra, violí, violoncel i música de cambra. I finalment, el concurs al qual tenen opció de presentar-se els alumnes de piano, violí, violoncel i guitarra interessats a treballar en les obres escollides per a l'estada del 2010 amb els professors de l'aula d'instruments corresponents. L'any passat es van inscriure al curs internacional uns cinquanta alumnes.

EL PROGRAMA

12 de juliol
20.30 h. Concert inaugural a càrrec de la pianista Brigitte Meyer (Reials Col·legis). Gratuït
13 de juliol
20.30 h. Ostia Chamber Orchestra (Auditori Felip Pedrell). 10 euros
16 de juliol
20.30 h. Duet Gascon-Coll (Claustre del Casal Tortosí). 10 euros
17 de juliol
20.30 h. Cor de Cambra Enric Granados (Auditori Felip Pedrell). 10 euros
18 de juliol
20.30 h. Pedrell i la seua època a càrrec de Duet Emili Blasco i Teresa Garrigosa (piano i soprano) i el Quartet Fiorini-Holz-Matheu-Boadel (auditori Felip Pedrell. 10 euros
20 de juliol
20.30 h. Joves intèrprets dels Països Catalans (Auditori Felip Pedrell)
21 de juliol
20.30 h. Primer concert participatiu Felip Pedrell amb obres de Haydn, Mozart, Villalobos i Haëndel (Auditori)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.