Societat

la contra

Foc, pintura i patins

El Pim Pam Pum Foc, el Club de Patinatge Artístic i l'Escola d'Expressió d'Olot fan 25 anys

Què tenen en comú el Pim Pam Pum Foc, tot un referent dels grups de correfocs, el Club de Patinatge Artístic, pentacampió mundial de grups de xou de grans, i l'Escola Municipal d'Expressió? Doncs, que totes tres entitats són d'Olot i que celebren el vint-i-cinquè aniversari. Són uns dels molts exemples del dinamisme social de la ciutat. El Pim Pam Pum Foc va ser creat per un grup d'amics i des d'aleshores ha estat integrat per gent molt heterogènia amb l'interès comú de fer foc de la forma més maca possible i amb contingut, perquè tots els seus espectacles tenen com a referent aspectes culturals, sobretot la mitologia. Per celebrar l'aniversari han creat un espectacle per al proper 19 de juny a partir del poema Liliana d'Apel·les Mestres. És itinerant i de gran format –no hi faltaran els artefactes gegants segell de la casa–, entre les fonts de Sant Roc i la pista d'atletisme dels Tussols –per correspondre a l'apologia de la natura del poema–. Han tingut la col·laboració del festival Panorama i d'Òmnium Cultural.

El club de patinatge va ser creat l'any 1983 amb Montsita Casadellà al capdavant –els altres presidents han estat Miquel Casas i l'actual, Agustí Colomer–, i la temporada 1985/86 feia el seu primer festival. El cap de setmana passat, precisament, el tornava a celebrar com cada any dels últims 25, no només omplint el pavelló poliesportiu, sinó convertint-lo en un dels esdeveniments importants del calendari social de la ciutat. Les noies i nois del club van fer xalar els espectadors i van homenatjar Ricard Planiol, l'entrenador que ha dut les patinadores a ser cinc vegades campiones del món.

I l'Escola d'Expressió ha iniciat la commemoració del 25è aniversari amb una performance a la plaça Ferrer dels alumnes de teatre, amb la inauguració de l'exposició de Can Trincheria i la presentació de la samarreta de l'efemèride dissenyada per l'artista i professor del centre Tavi Algueró. Es va crear per ampliar l'oferta de l'Escola de Belles Arts als més petits als claustres del Carme i posteriorment, per donar-hi continuïtat, es va traslladar a Can Marguí ampliant l'oferta amb teatre i còmic i, el 2001, es va traslladar a les dependències actuals i encara amb més oferta. L'altre dia hi coincidien Jordi Ferrer (Òmnium) i Jaume Tané (Pim Pam Pum); en el fons, la suma de molta gent que hi aporta temps i energia perquè surti una petita obra d'art. Per molts anys a tots.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia