Necrològiques

Jordi García-Soler

Periodista i expert en el fenomen musical de la Nova Cançó

El periodista Jordi García-Soler va morir la matinada de dissabte a diumenge, als 73 anys, víctima d’un infart.

Nascut a Barcelona l’any 1947, es va especialitzar en el fenomen musical de la Nova Cançó, al qual va dedicar dos llibres: La Nova Cançó (1976) i Crònica apassionada de la Nova Cançó (1996). García-Soler havia dirigit el programa Converses, a Catalunya Ràdio, un espai d’entrevistes en profunditat amb personalitats de la vida catalana, i va ser un prolífic autor d’articles en nombrosos diaris, revistes i mitjans digitals. Va escriure a Serra d’Or, El Correo Catalán, Destino, Tele-estel, Tele/eXpres, L’Avenç, Catalunya Plural, La Vanguardia, Diario de Barcelona, Catalunya Express, Fotogramas, El Noticiero Universal, El Periódico de Catalunya i l’Avui, entre altres mitjans.

A més de Catalunya Ràdio, també havia treballat a Ràdio Barcelona, COM Ràdio, Catalunya Cultura, el Circuit Català de TVE, TV3 i Canal 33, entre altres cadenes. A més, va ser un apassionat tertulià en diversos mitjans.

En l’àmbit polític, va crear el departament de comunicació del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i el va dirigir fins al 1982. A proposta d’aquest partit va ser nomenat membre del consell d’administració de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió, del qual va formar part entre els anys 1983 i 1996.

Després de conèixer la seva mort, personalitats polítiques com ara José Zaragoza (PSC) o Josep Rull (JxCat), i també periodistes com per exemple Sílvia Cóppulo, Maruja Torres o Jordi Basté, han expressat el seu condol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia