Salut

Veïns d'un carrer d'Arbúcies vinculen diversos casos de càncer i avortaments amb unes antenes de telefonia

L'associació de veïns del carrer de Domènec Rafart d'Arbúcies han lliurat a l'Ajuntament un plànol de la zona on es comptabilitzen almenys set casos de càncer i quatre d'avortaments en els darrers anys al tram més proper a les antenes de telefonia, i demanen al consistori que tregui aquestes antenes del nucli urbà. Els casos de càncer s'han produït en un radi d'uns 50 metres al voltant de l'antena. A aquests casos, els veïns hi afegeixen les depressions i migranyes que tenen altres veïns, així com problemes de trastorns del son, per la fressa que fan les instal·lacions. Els veïns han elaborat un mapa on marquen tots els casos que hi ha hagut, i remarquen que les dades d'incidència són altíssimes per a un carrer que no fa ni 400 metres de llarg si es té en compte que la incidència tumoral, segons les dades del Departament de Salut, se situa en un 2,8 per 1.000. Els veïns també reclamen que l'Ajuntament els informi de la reunió que va mantenir a principi d'any amb la Generalitat per tractar el trasllat de les antenes i els informes de mesurament de les emissions, ja que encara no se'ls ha donat cap explicació, asseguren. El següent pas que faran, si no se'ls fa cas, és anar al Síndic de Greuges.

Una llarga polèmica

Va ser l'abril de l'any 2007 quan els veïns van presentar les primeres signatures per reclamar la retirada de les antenes, tot i que ja feia temps que notaven, segons ells, els efectes negatius de les antenes per a la salut.

Per la seva banda, l'Ajuntament no es vol pronunciar públicament sobre aquest tema, i l'alcalde, Roger Zamorano (Esquerra), declina fer comentaris.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia