Necrològiques

Pilar Cufí Brossa

Compromesa amb la lluita antifranquista, va morir el 14 de juliol als 95 anys

Ha mort Pilar Cufí Brossa, una dona valenta i compromesa amb la lluita antifranquista. Nascuda a Tortellà l’any 1925, estava casada amb Josep Colomé Juanola i era mare de Josep Colomé Cufí, responsable del PSUC Viu de comarques gironines fins s la seva mort.

Quan el seu fill Josep tenia dos anys, el seu marit i ella varen ser desterrats a Reus com a represàlia per la seva lluita antifranquista. A Reus varen residir fins al 2008, quan varen retornar cap a Palafrugell.

A Reus la Pilar va ser una dona valenta i compromesa, una comunista activa juntament amb la seva família, que al costat d’altres comunistes varen ser el motor de la lluita política del PSUC.

Recordarem sempre la Pilar com un persona discreta, amable, però també amb una gran fortalesa i determinació, com quan sense pensar-ho dues vegades es va enfrontar a la policia per evitar la detenció d’un company.

Pilar, estaràs sempre en el nostre record, camarada.

El comiat es va celebrar ahir al tanatori de Palafrugell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia