ALBERT TRAVER I ANTONI JAUMANDREU

«Farem una denúncia col·lectiva de les agressions»

Veïns de Badalona i Santa Coloma presents a la manifestació van rebre, suposadament, cops en la càrrega policial de dimecres passat a Barcelona

On els agafen les últimes càrregues policials?

– (Albert Traver) «Al capdavant de la manifestació, però al matí ja havia estat objecte d'una altra càrrega policial.»

– (Antoni Jaumandreu) «Jo vaig anar a manifestar-me contra les càrregues del matí, que em van semblar exagerades i que mereixien que sortíssim a protestar. La manifestació va ser pacífica i, en arribar a la plaça Sant Jaume, de cop i volta van començar a carregar de manera indiscriminada. Em vaig dirigir a uns mossos que estaven atonyinant uns joves en un portal i també vaig rebre.»

– Com es podia haver evitat?

– (A.J.) «No s'hauria d'haver intervingut perquè no estava passant res.»

– A la televisió també s'ha vist algun manifestant provocant els Mossos.

– (A.T.) «Jo no nego que algú anés allà només a provocar, però és cert que les càrregues policials del matí van crear un sentiment d'impotència entre la gent. Alguns es van defensar amb pals de bandera quan els Mossos van carregar. És comprensible que la gent no es quedi amb els braços plegats.»

– (A.J) «El que va passar ja ve de lluny. Algú ha obert un precipici entre el poble i la policia que hauríem volgut els que hem lluitat per una policia catalana.»

– A Badalona, ERC i la CUP han mostrat el seu suport als estudiants. Com valoren la resta de reaccions polítiques?

– (A.T.) «Els que tenen més a dir-hi són els partits del govern català. ERC ens ha donat suport a Badalona però Joan Puigcercós va parlar d'una campanya als mitjans de comunicació espanyols per desprestigiar la policia catalana. No condemnar aquestes actuacions és un acte de poca valentia. Un cop més, ningú no assumira responsabilitats polítiques.»

– (A.J.) «Hi ha una gran decepció cap a l'esquerra. El fet que un partit com ICV-EUiA porti la conselleria d'Interior hauria de marcar la diferència, i no està passant.»

– Els fets han estat denunciats?

– (A.T.) «Farem una denúncia col·lectiva. Ara ens estem ajuntant els que tenim un informe mèdic de lesions. Jo tinc un informe amb blaus pels cops de porra i ferides per les caigudes.»

– (A.J.) «Jo ja he enviat l'informe dels diferents cops que vaig rebre. Va ser especialment dolorós el de les costelles.»

– Expliqui'ns per què s'oposen al pla de Bolonya.

– (A.T.) «És una imposició que s'ha fet sense diàleg. És un pla dirigit per Europa que permet l'entrada del món privat a la universitat.»

– (A.J.) «El món universitari sempre ha estat lluitador i ho ha de continuar sent. El finançament privat marcarà el contingut dels currículums, i això ens pot portar a una educació molt subjectiva.»

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.