Articles

Barcelonafest

Fa uns mesos hi va haver rebombori amb el Saloufest, una mena de gimcana-borratxera de turistes joves. Com que Salou és un municipi turístic, l'atenció mediàtica va ser alta. Existeix el triangle Salou-Lloret-Calella com a recurs fàcil quan alguns mitjans de comunicació volen denunciar el turisme low cost del litoral català. Envien un fotògraf a seguir joves europeus fent el turista amb més alcohol en sang del recomanable, posen les fotos a primera pàgina i fan més gran el tòpic d'un turisme de xancleta que ens desmereix.

Jo, que sóc de Calella de tota la vida, he hagut de combatre els prejudicis de molts amics amb les Calelles, Salous i Llorets a base de desacomplexament. Sóc de Calella. “De Palafrugell?”, em pregunten. No, no, de l'autèntica, la del Maresme. I llavors immediatament notes que posen cara d'estranyesa, perquè el més in és dir que ets de Calella de Palafrugell. La meva Calella va ser ciutat pionera a l'Estat del turisme de masses, que és un sector que mou molts milions i suporta bona part de l'economia. Amb el turisme podem fer tota la conya que vulguem, però ja seria hora que reviséssim alguns tòpics. Calella i Lloret han fet transformacions urbanes importants. I els empresaris hi han invertit per millorar els hotels. Ja no són la Calella i el Lloret de fa uns anys.

La setmana passada varem sortir pel Raval a sopar i fer una copa, i la tornada a peu va ser espantosa. La Rambla i el carrer Ferran són avui molt pitjor que el Salou-Lloret-Calella d'anys enrere. Molt pitjor. Turistes borratxos, venedors de llaunes i menjar, equips de carteristes, prostitutes agressives que t'assalten... Un còctel explosiu que degrada la nit d'una Barcelona que s'erigeix en capital de turisme de creuer i aspira a hub aeroportuari intercontinental, però que ha de regular que els visitants no vagin sense samarreta pel carrer. L'urbanisme transformador al Raval no ha donat prou bons fruits. Potser seria hora que Jordi Hereu anés a demanar consell als alcaldes que han endreçat Calella, Lloret i Salou, i després els amics de Barcelona que tornin a fer conya amb el turisme de sol i platja.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia