Societat

L'escola concertada surt al carrer per primer cop en protesta per la retallada

Patronal, sindicats i pares i mares ocupen la plaça Sant Jaume i entreguen un manifest al govern

El sector considera que Educació els “discrimina”

La retallada d'un 5% del sou dels mestres de l'escola concertada decretada pel govern va fer sortir ahir al carrer el col·lectiu: mestres, responsables de les escoles (la patronal) i pares i mares que en aquesta reivindicació pensen “lluitar des de la unitat”. La d'ahir va ser la primera vegada que els representants d'aquestes escoles, que mai fins ara s'havien mobilitzat, sortien al carrer. Des de megafonia, doncs, van definir l'acte com a “insòlit”. La participació a la protesta va ser alta. La plaça Sant Jaume va quedar plena de gom a gom. “L'èxit d'avui no deixarà indiferent” ningú, van assegurar.

“Estem molt enfadats perquè ens sentim discriminats, ja que fa anys que demanem que equiparin les nostres condicions amb la dels docents de l'escola pública, i resulta que ens equiparen ara, quan del que es tracta és d'abaixar-nos el sou. Abans de descomptar cal homologar”, van denunciar els mestres a crits. En un manifest, el col·lectiu assegura que se senten discriminats i que el govern els vol fer pagar a ells la crisi. “Considerem del tot injusta la retallada decretada pel govern. Els professors de la concertada no són funcionaris i no tenen les mateixes condicions de treball que els de la pública. Quina justícia o quina equitat hi pot haver en el fet d'equiparar-los només en els desavantatges?”, van denunciar.

No s'aturaran

“Estem estudiant més mobilitzacions i és cert que una d'elles, que, malgrat tot, encara no està acordada, seria fer un tancament de les escoles un dia. Aquest dia podria ser el primer del pròxim curs”, va assegurar a l'AVUI Carles Armengol, secretari general adjunt de la Federació Escola Cristiana de Catalunya. Armengol va explicar que no tots els docents de la concertada cobren del govern i, per tant, va explicar que la retallada “accentuarà més les diferències” i afectarà “del tot el personal d'aquestes escoles”. Va admetre que alguns sindicats ja estan dient que potser la retallada que aplicarà Educació als docents de la concertada l'hauran de pagar les escoles. “No ho sabem. El que sí sabem és que Educació no ha derogat el conveni col·lectiu entre la patronal i els sindicats de la concertada a l'hora de fer el decret de la retallada, per tant, nosaltres anirem als tribunals i qui sap com acabarà la cosa. Això serà llarg”, va explicar.

LA XIFRA

40
per cent d'alumnes
de Catalunya van a l'escola concertada. Són, aproximadament, uns 400.000 menors.

LA XIFRA

7
de setembre
és el dia fixat per començar l'escola. La concertada estudia si comença un dia més tard.

LA XIFRA

11
entitats
van organitzar la mobilització: les 5 patronals, 2 sindicats, 3 AMPA i 1 associació de mestres.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia