Necrològiques

En memòria de Lluís Poaté i Salvador

De sorpresa, sense avisar, discretament, tal com ell era, ens ha deixat en Lluís Poaté

El senyor Poaté, com el coneixen tots aquells cassanencs que han sigut alumnes seus. En Lluís va passar gran part de la seva vida a l’escola Puig d’Arques, primer d’alumne, després com a practicant de magisteri, per esdevenir-ne mestre durant més de 40 anys. Tants anys al centre li donaven la categoria de mestre de mestres quan un docent arribava de nou a l’escola.

Quan li va arribar la jubilació, el 2010, continuà vinculat al nostre centre exercint d’avi, sempre que convenia, dels seus quatre nets i la seva neta. Les seves aficions es van convertir en professió tant a les aules com al pati.

La química i les ciències naturals van ser un dels seus àmbits d’interès; així, era fàcil trobar-lo fent algun experiment al laboratori. Feia de profe de matemàtiques; tothom recordarà les seves files de càlcul mental, els problemes i enigmes, les equacions... Al pati se’l veia sovint amb grups d’alumnes fent educació física. I també al pati marcant algun gol a les porteries a l’hora de l’esbarjo –el futbol sempre havia sigut una de les seves grans aficions– o encistellant al tauler des del mig del camp de bàsquet just abans d’entrar a classe havent dinat, aclamat per tots els seus alumnes.

En Lluís també era persona que participava en les festes de l’escola amb intensitat; gaudia amb el tracte personal amb companys i alumnes, més enllà de la tasca estrictament docent. Potser el que més recordaran els nens i les nenes era que durant els dies de carnaval deixava de ser el Sr. Poaté i ens visitava la Lola, vestida per a l’ocasió i amb unes ulleres de sol d’impacte.

Aquests darrers anys ha passat a formar part del grup de mestres jubilats del Puig d’Arques que sempre hem tingut al costat quan, des de l’escola, se’ls ha demanat de col·laborar en qualsevol tasca o celebració.

Lluís, gràcies per tot el que has donat a l’escola Puig d’Arques. Formaràs part sempre dels nostres records.

*Comunitat educativa i col·lectiu de mestres jubilats

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia