Informes de 120 ferits en les càrregues

L'advocat dels estudiants que van ser agredits pels mossos d'esquadra durant les diverses càrregues que hi va haver a la ciutat dimecres passat, Jaume Asens, va afirmar ahir que té a la seva disposició 120 informes mèdics d'estudiants i transeünts colpejats pels policies. Entre aquests informes hi ha el d'un nen de deu anys que va resultar ferit; fet que, en un primer moment, els Mossos van negar. Segons l'advocat, el menor té una contusió a la barbeta, però es desconeix si aquesta ferida va ser resultat d'un cop de porra. Els informes mèdics reunits fins ara recullen, segons Asens, lesions en parts vitals del cos, com ara el cap, que els agents dels Mossos tenen prohibit colpejar. Asens va assegurar que quan hagi recopilat tota la informació (informes mèdics i imatges, principalment) del que va passar dimecres emprendrà accions legals.

Dijous, «jornada de lluita»

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i la Coordinadora d'Assemblees d'Estudiants (CAE) van anunciar ahir que convoquen una «jornada de lluita» per aquest dijous. Durant el dia hi haurà diversos actes a les facultats, i a les vuit del vespre, una manifestació «baixarà per la Rambla» fins a la plaça de Sant Jaume. Amb la protesta es vol denunciar que el govern és el màxim responsable de la situació actual, segons va explicar ahir Arnau Mallol, portaveu del SEPC, el qual, a més, va demanar la dimissió del conseller d'Universitats, Josep Huguet, perquè «no ha fet mai cas» del conflicte que ha esclatat a les universitats; i la del conseller d'Interior, Joan Saura, «la mà de l'administració» per reprimir els estudiants crítics amb el pla de Bolonya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.