Medi ambient

Èxit a Algemesí en les visites guiades a la Llacuna del Samaruc

Les visites venen realitzant-se un dissabte al mes i, inicialment, s'ha establert juny i juliol perquè es puguen fer. La intenció és acostar la reserva natural a la població d'Algemesí i fer extensives aquestes visites a la comarca de la Ribera, en un futur pròxim.

L'activitat està guiada per un conservador especialista del parc natural i la primera visita realitzada ha constituït un èxit d'assistència i participació, a més de cobrir perfectament l'objectiu inicial d'acostament d'aquest espai declarat com a microreserva de flora i fauna.

La Llacuna del Samaruc té una extensió d'11.000 metres quadrats on es conserven nombroses espècies en perill d'extinció com és el cas del samaruc, el fartet o el punxoset. Dotze anys després de la seua inauguració, s'ha aconseguit una estabilitat natural de l'ecosistema, on la flora reintroduïda, s'ha desenvolupat amb èxit i s'ha estés de forma natural a tota la reserva.

A més, s'han realitzat diversos estudis sobre l'adaptació d'espècies vegetals introduïdes i l'observació en estat natural d'espècies com el nenúfar i el trèvol de quatre fulles.

La propera visita s'hi realitzarà dissabte 10 de juliol i les persones interessades han de posar-se en contacte amb el Museu de la Festa, punt encarregat de fer la coordinació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia