Política

IU obre les portes als desencantats del PSOE

Esquerra Unida (IU) vol deixar de ser la crossa del PSOE i abandonar el perfil quasi residual dels últims anys. Amb aquesta intenció i un ambient positivista, per la pujada que vaticinen tots els sondejos i per la presència de mig centenar de col·lectius ciutadans i sindicats, IU va celebrar ahir la seva primera assemblea de refundació.

Davant les polítiques que consideren neoliberals del PSOE i el PP, IU pretén combatre-les i convertir-se en un moviment polític i social obert a tota la societat i no tancat en si mateix. “Ha arribat el moment de no fer més transfusions”, va indicar el coordinador general d'IU, Cayo Lara, en referència als militants i simpatitzants de la seva formació que, a l'hora de votar, ho fan a favor del PSOE per evitar que el PP torni a governar. “La transfusió que toca ara és que la base social desencantada amb la política del PSOE ha de venir a la nostra força política”, va assenyalar.

L'assemblea d'IU ha comptat amb una cinquantena de catalans, entre els quals el coordinador d'EUiA, Jordi Miralles, que va fer autocrítica i va instar el seu partit “a canviar per créixer i fer que l'esquerra transformadora avanci”. Totes les intervencions, amb els sindicats al capdavant, van criticar amb molta duresa les polítiques de José Luis Rodríguez Zapatero, a qui van acusar d'haver abandonat l'esquerra.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia