Societat

gastronomia

Amaré Restaurant, la bona cuina tradicional de Roquetes

Establiment amb més de mig segle de tradició familiar, reconegut per la qualitat amb què elaboren i serveixen els plats, tot en el marc tradicional de la cultura gastronòmica de les nostres terres. Situat al bell mig de Roquetes (al costat de Tortosa), aquest restaurant familiar va ser inaugurat l'any 1940 i actualment ja hi trobem la tercera generació.

El jove Joan Amaré Ramon és el xef, que comparteix els fogons amb la seva mare, Anna, en una línia de cuina tradicional i de mercat, basada en la qualitat del producte i en una acurada elaboració. El pare, que també es diu Joan, dirigeix el menjador, que té una decoració funcional i una capacitat per a fins a 55 comensals. Al celler hi ha aproximadament una vuitantena de varietats de vins i caves, preferentment de les comarques tarragonines.

La carta comprèn diversos apartats: entrants calents i freds, peixos, carns i postres. Inclou un menú diari per 13 euros i un menú degustació anomenat Amaré, 30 anys de cuina, per 40 euros. També cal destacar el menú de tapes, que inclou set tapes típiques i tradicionals (entre les quals cal dir que hi ha unes mandonguilles de carn i salsa amb favetes, certament exquisides) i les punyetes de Roquetes amb xocolata (postres), per 30 euros. Com a especialitats culinàries de l'establiment, que recupera la gastronomia més ancestral de Roquetes, amb plats d'una cuina d'identitat pròpia amb els sabors de sempre, podem esmentar l'abadejo (bacallà) amb all i oli (13 euros); la degustació de cruixents (12); tamboret de la nostra terra (14,50); daus de sípia amb bolets variats (15); croquetes d'abadejo (11,50); conill amb salsa i rovellons (12); cua de bou estofada (12,50); lletó al forn (15), i, per postres, cruixent de vainilla (7,50); pastís Tatin (5), i cremós de xocolata i menta (6,50). El vi de la casa és de la DO Terra Alta, i surt per 6 euros.

El restaurant Amaré, que és tota una referencia gastronòmica a la comarca, ha estat distingit en nombroses ocasions i ostenta guardons com ara el diploma turístic de Catalunya 1991; el premi Empresa 60 Aniversari Roquetenc de l'any 2001; el diploma categoria d'or de la Federació Espanyola d'Hostaleria 2003; la medalla d'honor del Turisme de Catalunya 2007, i la menció especial Roquetenc de l'Any 2008.

Direcció: Avinguda. Ports de Caro, 2. 43520 Roquetes. Telèfon: 977 50 03 80 Horari: de 13.15 a 15.45 h i de 20.30 a 22.30 h. Tanca dimarts a la tarda i dimecres (excepte els dies festius) i, anualment, a l'agost Targetes de crèdit: 4B, Diners, Master Card, 6000 i Visa Correu electrònic:[email protected]
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia