cultura

El Musicant estrenarà una peça inspirada en «El petit príncep»

La va encarregar a Miquel Oliu per a l'edició que se celebrarà del 24 al 27 d'agost

El Musicant és un festival modest, però amb una idea clara pel que fa a la línia artística, que admet un cert risc en la programació de les propostes, seguint sempre un principi irrenunciable, que és la promoció del patrimoni musical català. Albert Bosch és el director del festival, i Lluís Freixas, l'agosarat alcalde de Campllong que dóna suport al projecte i que ahir, en la presentació del festival, va anunciar que hi continuarien apostant. El Musicant, amb un pressupost que és la xocolata del lloro –33.000 euros– si es tenen en compte els pressupostos d'altres mostres, té el suport de la Generalitat, la Diputació i el Consell Comarcal del Gironès. Però, sobretot, també té el suport de divuit empreses patrocinadores, un nombre que ha augmentat respecte a l'edició de l'any passat; és, per tant, una rara avis en el món dels festivals, la majoria dels quals han vist minvar aquest capítol.

Motor de creació

Una altra de les característiques estimables del festival és la seva condició, en la mesura de les seves possibilitats, de motor de creació. En cada edició genera coses: un espectacle inèdit, una col·laboració entre creadors o la composició d'obra nova. En aquesta edició ha encarregat al compositor Miquel Oliu una obra nova de percussió i flauta de bec, inspirada en la novel·la El petit príncep, d'Antoine de Saint-Exupéry. Aquesta peça s'estrenarà en el marc del tercer concert del cicle, el 26 d'agost, que protagonitzarà el grup Percussions de Barcelona, que interpretarà un programa dedicat a compositors catalans actuals com ara Ramon Humet, Ferran Cruixent o Robert Armengol, que és un dels membres d'aquesta formació barcelonina, amb Sebastià Bel, Ignasi Vila, Ramon Torramilans (percussió) i Tiam Goudarzi (flauta de bec).

El concert de percussió es farà a l'església, igual que el concert que obrirà el cicle, el 24 d'agost, del Cor la Xantria, amb el contratenor Jordi Domènech. El programa d'aquest concert inclou fragments del Llibre Vermell de Montserrat, el Còdex del monestir de Ripoll i la Missa de Barcelona, a més del Cant de la Sibil·la (segle XI). En aquest concert també hi actuaran el Cor d'Homes de Manlleu, dirigit per Buia Reixach, Jonathan Carbó (orgue) i tot plegat dirigit per Pere Lluís Biosca.

El segon concert, el 25 d'agost, a l'auditori del Local Social, estarà dedicat a la cançó catalana clàssica i contemporània. Antoni Mas (piano) i la soprano Assumpta Fontanals interpretaran una selecció d'obres en què hi ha peces d'Eduard Toldrà, Frederic Mompou, Albert Guinovart, Serrat i Llach, entre d'altres.

Tancarà el cicle, el 27 d'agost, el grup tortosí Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, representants de la cançó popular, que presentaran el seu nou treball, Oco! Un esperit punyent, crític, amb lletres tan divertides com corrosives, i formes musicals que recuperen les melodies populars són els trumfos d'aquest grup, que tocarà a la vela instal·lada a plaça de Catalunya. Tots els concerts començaran a dos quarts de deu del vespre, i l'organització recomana la compra anticipada d'entrades, ja que la capacitat en tots els concerts del cicle és limitada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia