Educació

educació

Nou-cents mestres tornaran a les aules el curs que ve

Aquests docents feien tasques als serveis educatius i a l'administració

Es contractaran 616 nous professors

Els centres educatius públics catalans necessiten per al curs que ve 1.525 mestres i professors més fent classe, entre altres coses perquè augmenta l'alumnat en més de 1.300 persones i perquè en algunes zones rurals es comença a aplicar la sisena hora. Per poder cobrir aquestes places Educació contractarà 616 docents nous i en retornarà a les aules 909 que ara estaven fent altres tasques en els serveis educatius i a l'administració.

Els sindicats consideren que el trasllat d'aquests 909 docents “retalla els suports i assessorament” i “empitjora la qualitat de l'ensenyament”. D'aquestes 909 places, 151, “diuen els sindicats, corresponen a la reducció dels grups de formació professional i els batxillerats”. També acusen el departament que dirigeix Ernest Maragall de retallar hores de coordinació dels instituts fins a acumular les hores equivalents a 120 docents més.

Educació va presentar ahir les provisions de plantilla per al curs 2010-2011. Això suposa que per primera vegada a la història els nomenaments s'han fet a finals de juny i no a mitjans d'agost com es feia sempre, amb la qual cosa “el dia 1 de juliol els directors de centres ja saben amb qui poden comptar l'any que ve i començar a planificar”. Per primer cop, doncs, els docents saben abans de marxar de vacances en quina centre estaran l'any que ve. Les plantilles, però, no es podran tancar fins al setembre, que és quan s'hauran de cobrir les reduccions de jornades i permisos sol·licitats a última hora.

Educació ha reduït el nombre nomenaments provisionals un 60% respecte del curs anterior. L'any que ve, doncs, el nombre de docents que canviaran de destinació serà tan sols d'un 12% de la plantilla (8.450 docents), enfront dels més de 21.000 de l'any passat.

La política del departament va encaminada a “assentar tant com sigui possible” les plantilles. Per això, entre altres coses, ha destinat provisionalment els mestres que aquest any van guanyar la plaça en oposició a les mateixes escoles on eren interins.

Els interins han disminuït, i molt, en els quatre últims anys, de manera que han passat del 23,9% el curs 2006-2007 al 9,3% el 2010-2011.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia